Pizzabroodjes
- Multi-cultureel, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-11-2012
Zijn jullie ook zo gek op pizza`s?
Lekker dan ook dat je zo`n pizzavulling
ook mooi kunt verwerken in een krokant
bladerdeegbroodje........
Ingrediënten
Dit heb je nodig:plakjes diepvries bladerdeeg;
1 blikje tonijn naturel;
1 groene paprika;
2 eetlepels tomatenpuree;
1/2 eetlepel fijngehakte verse basilicum;
geraspte kaas (naar keuze);
een beetje harissa;
1 mespunt thijm/oregano;
zout en peper naar smaak;
1 eigeel;
sesamzaad en maanzaad.
Voorbereiding
Snijd de groene paprika in kleine stukjes.
Vermeng in een kom de uitgelekte tonijn met de 2 eetlepels
tomatenpuree, zout en peper naar smaak, de harissa en de
basilicum en thijm/oregano.
Alles goed vermengen met een vork en voeg er dan de
fijngesneden paprika en de geraspte kaas (naar smaak) aan toe.
Opnieuw alles goed vermengen.
Bereidingswijze
Maak de ontdooide plakjes bladerdeeg iets platter met behulp
van een deegroller (vergeet niet je werkplek eerst met wat bloem
te bestuiven).
Steek er met een uitsteekvorm (of met een glas) rondjes uit en
schep op elk rondje een beetje van de bereide vulling.
Gebruik wat losgeklopt eiwit om de randen van de rondjes in
te smeren om de broodjes dicht te "plakken".(zie foto 2)
Je kunt, als je dat wilt, met een scherp mesje sneetjes maken op de bovenkant van het broodje.
Kwast elk broodje in met wat losgeklopt eigeel en bestrooi met
sesamzaadjes of maanzaadjes.
Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een op 200 graden voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Lekker heet opdienen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties