Asperger traditioneel gerecht

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012

Maak er een lekker traditioneel gerecht met ham en ei of

kies voor een heerlijke aspergetaart.

Deel dit recept

Ingrediënten
Nodig: 2 kg asperges, 1 kg aardappels, 8

eieren, verse peterselie, 200 gram achterham in

plakjes en 125 gram boter.

Schil de asperges met een dunschiller en snijd

de harde onderkanten eraf. Kook de asperges

10 minuten in een pan met ruimkokend water.

Draai het vuur dan uit en laat ze nog 10

minuten in de pan liggen. Kook de aardappels

ondertussen in een 15-20 minuten gaar. Kook

de eieren in 10 minuten bijna hard. Pel ze en

snijd ze in plakjes. Hak dan de peterselie fijn en

laat de boter smelten. Serveer de asperges met peterselie, ham en de

eieren en maal er wat peper over. Serveer de gesmolten boter en de

aardappels er los bij.

Nodig: Fillodeeg (6 vellen), 100 gram Hollandse

geitenkaas, 1 kg witte asperges, 25 gram

boter, verse basilicum, 125 ml slagroom en 3

eieren.

Laat het fillodeeg op tijd ontdooien. Rasp de

geitenkaas, schil de asperges en kook ze in 15

minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet

uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de boter smelten. Vouw het fillodeeg

voorzichtig uit en bestrijk het met de boter.

Bekleed de ingevette ovenschaal met het deeg.

Pureer de basilicum met de slagroom in een keukenmachine. Meng de

eieren, de kaas en wat zout en peper erdoor. Schenk het mengsel op de

deegbodem en leg de asperges om en om erin. Laat de taart in de oven in

30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Boodschappen bestellen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten