Asperger traditioneel gerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 25-11-2012
Maak er een lekker traditioneel gerecht met ham en ei of
kies voor een heerlijke aspergetaart.
Ingrediënten
Nodig: 2 kg asperges, 1 kg aardappels, 8eieren, verse peterselie, 200 gram achterham in
plakjes en 125 gram boter.
Schil de asperges met een dunschiller en snijd
de harde onderkanten eraf. Kook de asperges
10 minuten in een pan met ruimkokend water.
Draai het vuur dan uit en laat ze nog 10
minuten in de pan liggen. Kook de aardappels
ondertussen in een 15-20 minuten gaar. Kook
de eieren in 10 minuten bijna hard. Pel ze en
snijd ze in plakjes. Hak dan de peterselie fijn en
laat de boter smelten. Serveer de asperges met peterselie, ham en de
eieren en maal er wat peper over. Serveer de gesmolten boter en de
aardappels er los bij.
Nodig: Fillodeeg (6 vellen), 100 gram Hollandse
geitenkaas, 1 kg witte asperges, 25 gram
boter, verse basilicum, 125 ml slagroom en 3
eieren.
Laat het fillodeeg op tijd ontdooien. Rasp de
geitenkaas, schil de asperges en kook ze in 15
minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet
uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de boter smelten. Vouw het fillodeeg
voorzichtig uit en bestrijk het met de boter.
Bekleed de ingevette ovenschaal met het deeg.
Pureer de basilicum met de slagroom in een keukenmachine. Meng de
eieren, de kaas en wat zout en peper erdoor. Schenk het mengsel op de
deegbodem en leg de asperges om en om erin. Laat de taart in de oven in
30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties