Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Schorsenerenquiche met spekjes

Schorsenerenquiche met spekjes

Door: Bianca101976

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012

Ingrediënten


Ingrediënten voor het deeg:
200 gram bloem
snufje zout
100 gram boter
ongeveer 60 milliliter water

Ingrediënten voor vulling:
400 gram schorseneren
olijfolie
zout en peper
paar takjes tijm, alleen de blaadjes
150 gram spekreepjes
3 eieren
125 milliliter melk
125 milliliter slagroom
nootmuskaat, het liefst versgeraspt



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Met schorseneren kun je een heerlijke quiche maken. De schorseneren smoor je met wat tijm in de oven. Deeg uitrollen en een taartvorm bekleden. Vullen met de schorseneren en gebakken spekjes en een half uur later heb je een lekkere quiche!

Doe 200 gram meel en een snufje zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en kneed het door het deeg. Voeg nu ongeveer 60 milliliter water toe en kneed een stevig deeg dat niet meer aan je handen plakt. Pak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de schorseneren en snijd ze in stukken. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de tijmblaadjes. Leg ze op een bakblik en bak ze nu in 20-30 minuten beetgaar. Let op: de onderkant kan snel verbranden dus hou ze in de gaten. Haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden.

Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed een goed ingevette taart of quichevorm. Bak de spekreepjes en leg de schorseneren en spekreepjes in de taartvorm. Klop in een kom de eieren, melk en slagroom met peper en zout. Giet voorzichtig over de schorseneren en spekreepjes. Rasp er wat nootmuskaat over en bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin. Serveer de quiche met een frisse salade. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bianca101976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top