Runderbouillon zelf maken

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012
  • Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

  • Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

  • Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

  • Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

  • Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

    Runderbouillon zelf maken

Klassieke basis runderbouillon.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten
8 liter water
3 kg runderbeenderen (afval/vlees)
500 g bouquet (5 kruidnagels, gestoten witte peperkorrels, tijm, bladfolie, laurierblad, peterselie of selderijstelen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Blancheer in weinig koud water de runderbeenderen en spoel ze af.
2. Zet in een marmite (bouillon pan) de beenderen met acht liter koud water op en breng dit tegen de kook aan. (niet te hard anders word de bouillon troebel en ook geen deksel op pan anders word de soep ook blind, het moet een heldere bouillon blijven)
3. Schuim met een soeplepel het vocht af.
4. Halveer met een koksmes twee uien en bak ze in een koekenpan met weinig olie goudbruin.
5. Voeg aangezetten uien samen met het gewassen en gesneden bouquet, de kruiden en de specerijen aan de bouillon toe.
6. Laat bouillon ongeveer vier uur trekken, schuim ze regelmatig af.
7. Passeer de bouillon door een zeef.
8. Haal vlees van botten (schenkel) en snijd fijn en erna meng jij het door bouillon.
9. Vries bouillon in, in porties van 250 of/en 500 ml.

Let wel erop dat er nog geen zout in bouillon zitten dus anders als bij een blokje voldoende zout toevoegen.
Als jij deze bouillon verder inkoken, word het een fond.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Aantal recepten waar runderbouillon een belangrijke rol inspeelt:
- Uiensoep met kaas croutons
- Steak en kidney pastei
- Rundvlees pastei met zongedroogde tomaten en huttenkaze
- Jachtschotel met potbrooddeksel 2

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten