Pistolets

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-11-2012
  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

  • Pistolets

    Pistolets

    Pistolets

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500gr pistoletbloem-25gr gist-(of 7gr droge gist)7gr zout-300ml lauw water,ev.20gr boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 24,38 kcal
Koolhydraten 2,25 g
Eiwitten 3,00 g
Vetten 0,38 g
Benodigdheden
bakplaat,bakpapier of bakmatje

Bereidingswijze

bloem,kuiltje met opgeloste gist in het water en zout ev suiker aan de zijkanten,goed kneden tot een elastish deeg.(ongeveer 30`) dan 10 min.laten rusten,dan zachtjes plat drukken en terug 10minutjes laten rusten-dan opbollen en bolletjes van ongeveer 80 a 90gr. ev zaadjes bovenop doen,een uur laten rijzen op 25 a 30° ,dan afbakken op 220 in de oven + tas warm water, op de laatste minuut water bestuiven.

Bron

recept van de molenaar waar ik de bloem kocht

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten