Luchtige chocoladetaart met kersen
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-11-2012
luchtige chocoladetaart met (amarena) kersen,
bijna een soort grote ′bonbon′!
Ingrediënten
100 g pure chocolade (70%100 g roomboter
3 eieren, 100 g suiker
25 g zelfrijzend bakmeel
eetlepel kirschwasser
50 g hazelnoten
50 g (amarena) of gewone kersen uit pot (uitgelekt)
Benodigdheden
taartvorm 20 cm doorsnedeVoorbereiding
oven op 180 graden. Vorm invetten.
Bereidingswijze
Chocolade smelten met roomboter. Wat laten afkoelen (in bak koud water). Eieren splitsen. Eigeel mengen met suiker. Likeur erdoor met bakmeel. Kloppen. Dan grof gemalen hazelnoten erdoor spatelen. Afgekoelde chocolademengsel toevoegen. Eiwit stijfkloppen met mespunt zout en door totale mengsel spatelen.
In vorm mengsel gieten.
Taart 25 min. in de oven, iets onder het midden. Na 25 min met sateprikker erin. De taart moet iets aan de prikker blijven kleven.
Serveertip
Uit oven halen, afkoelen en evt. met poedersuiket bestrooien
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties