Luchtige chocoladetaart met kersen

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2012

luchtige chocoladetaart met (amarena) kersen,
bijna een soort grote ′bonbon′!

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g pure chocolade (70%
100 g roomboter
3 eieren, 100 g suiker
25 g zelfrijzend bakmeel
eetlepel kirschwasser
50 g hazelnoten
50 g (amarena) of gewone kersen uit pot (uitgelekt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm 20 cm doorsnede

Voorbereiding

oven op 180 graden. Vorm invetten.

Bereidingswijze

Chocolade smelten met roomboter. Wat laten afkoelen (in bak koud water). Eieren splitsen. Eigeel mengen met suiker. Likeur erdoor met bakmeel. Kloppen. Dan grof gemalen hazelnoten erdoor spatelen. Afgekoelde chocolademengsel toevoegen. Eiwit stijfkloppen met mespunt zout en door totale mengsel spatelen.
In vorm mengsel gieten.
Taart 25 min. in de oven, iets onder het midden. Na 25 min met sateprikker erin. De taart moet iets aan de prikker blijven kleven.

Serveertip

Uit oven halen, afkoelen en evt. met poedersuiket bestrooien

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten