Snelle tiramisu met witte chocolade en frambozen
- Italiaans, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-11-2012
Ingrediënten 4 personen
100 ml slagroom (Melkan)3 eetl. poedersuiker
200 g mascarpone
1 zakje vanillesuiker
sap van 2 sinaasappels
16 lange vingers
100 g witte chocolade, grof gerasptof gehakt
100 g frambozen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 571,22 kcal |
Koolhydraten | 46,69 g |
Eiwitten | 6,94 g |
Vetten | 38,93 g |
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf met de poeder-suiker. Klop in een andere kom de mas-carpone goed los met de vanillesuiker en twee eetlepels van het sinaasappel-sap. Schep de slagroom rustig door de mascarpone tot alles goed is vermengd. Doop de lange vingers in de rest van het sinaasappelsap en leg er twee op de bodem van schaaltjes of glazen (ze mogen ook in stukjes worden gebroken). Verdeel hierover de helft van de mascarpone en bestrooi met de helft van de chocolade. Leg er een paar frambozen op en maak nog een laag met lange vingers, mascarpone en chocolade. Versier met de laatste frambozen en serveer direct. Je kunt dit gerecht ook een halve dag van tevoren maken. Laat dan de laatste laag chocolade en frambozen weg en maak het des-sert pas af vlak voor het serveren.
Bron
Boodschappen
Laatste reacties
Dank voor het recept. Al vaak gemaakt en elke keer weer een groot succes!!!