Een kipfilet vol verrassingen

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2012
  • Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

  • Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

  • Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

  • Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

  • Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

    Een kipfilet vol verrassingen

Ik kon het niet laten. Deze recept is een variatie op mijn recept Een varkenshaas vol verrassingen. Nu een stuk goedkoper met kipfilet en een andere garnituur.

Deel dit recept

Ingrediënten

zoveel halve kipfilet benodigd

VOOR VULLING:
ongekruid half om half gehakt
zout
peper
gedroogde oregano
tijm (weinig)
knoflook, fijn
zongedroogde tomaten uit olie, fijn
zwarte olijven, fijn
kleine blokjes mozzarella
balsamicoazijn
ontbijtspek of bacon
aluminiumfolie
3 e olijfolie

1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen.
2. Snijd kipfilet open in lengte, maar niet helemaal door.
3. Vouw kipfilet goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over filet.
4. Vouw goed dicht en verpak erna filet in spek/bacon.
5. Nu verpak jij de filet in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen)
6. Haal kipfilet uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie.
7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de garnituur maken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

GARNITUUR VOOR 2 PERSONEN:
250 g aardappel
50 g ui
50 g wortel
50 g doperwten(diepvries)
50 g rookspek
50 g champignons
margarine
zout

10. Verhit in een koekenpan de margarine.
11. Bak eerst het spek en zodra die begin kleuren de ui toevoegen en op laatst champignons toevoegen en samen bruin bakken.
12. Voeg de beetgare wortel en doperwten toe en bak ze even mee. (draai nu vet uit)
13. Snijd met een koksmes de gare aardappelen in blokjes van een cm.(zo vijftien min. voor kip gaar is)
14. Bak in een koekenpan in hete margarine de blokjes aardappelen goudbruin. (hoge vuur met niet te veel vet)
15. Maak garnituur weer warm.(proef garnituur op smaak na)
16. Doe de kip, op platte bord;(maar kip eerst op keukenpapier ontvetten); laat het garnituur uitlekken en schep deze over kip.
17. Zout de aardappelen na en schep ze over het garnituur.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 17-03-2013

Lekker, heerlijk gegeten!

Kuikhoventje avatar
Kuikhoventje 16-02-2013

Ik ga dit vanavond serveren aan mijn vriendinnen, ben erg benieuwd!

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 27-11-2012

Hoi Deon, ik had je varkenshaas variatie al meegenomen, maar deze ziet er ook lekker uit dus ga ik ook proberen!! Groetjes Marijan

estherbakermans avatar
estherbakermans 27-11-2012

het lijkt mij een erg lekkere kipfilet deon ook duidelijk beschreven wat je maakt een variatie op de overheerlijke varkenshaas vol verrassingen ik heb het meegenomen groetjes esther

Petrus82 avatar
Petrus82 27-11-2012

Heerlijk recept, gauw is uitproberen

alidada avatar
alidada 26-11-2012

Dit lijkt mij een heerlijk recept Deon en neem het dus graag mee. Ik denk dat een paar `Smulwebbers`het recept niet goed gelezen hebben want je maakt DIT recept van KIPFILET wat (zoals je schreef bij je beschrijving) een VARIATIE IS OP jouw `VARKENSHAAS VOL VERRASSINGEN`. Enfin, dat kan gebeuren toch? Groetjes, Louise

pmallegrom avatar
pmallegrom 26-11-2012

Ik ben inderdaad ook benieuwd welke stappen ik moet volgen om de kipfilet in varkenshaas te veranderen. Scheelt namelijk een hoop geld ;)

lekkerbekje21 avatar
lekkerbekje21 25-11-2012

Dit kan ook heel goed, maar hoe tover je aan het eind de kipfilet om in varkenshaas? (grapje) Ik ga deze ook zeker een keer maken. groetjes Petra

Fressnapf avatar
Fressnapf 24-11-2012

Ik bewaar deze Deon want zo een stuk kipfilet met deze ingrediënten kan niet missen, leuke variatie op die van mij afgelopen zomer. Groet Alex. O ja de gevulde varkenshaas was ook beslist niet verkeerd!

susan56 avatar
susan56 24-11-2012

Het ziet er weer heerlijk uit, bedankt Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten