1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Een kipfilet vol verrassingen

Een kipfilet vol verrassingen

Door: deonart

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2012

Ingrediënten



zoveel halve kipfilet benodigd

VOOR VULLING:
ongekruid half om half gehakt
zout
peper
gedroogde oregano
tijm (weinig)
knoflook, fijn
zongedroogde tomaten uit olie, fijn
zwarte olijven, fijn
kleine blokjes mozzarella
balsamicoazijn
ontbijtspek of bacon
aluminiumfolie
3 e olijfolie

1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen.
2. Snijd kipfilet open in lengte, maar niet helemaal door.
3. Vouw kipfilet goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over filet.
4. Vouw goed dicht en verpak erna filet in spek/bacon.
5. Nu verpak jij de filet in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen)
6. Haal kipfilet uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie.
7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de garnituur maken.


Een kipfilet vol verrassingen
Een kipfilet vol verrassingen
Een kipfilet vol verrassingen

aardappelblokjes krokant bakken

aardappelblokjes krokant bakken
Een kipfilet vol verrassingen

bonne femme garnituur

bonne femme garnituur
Een kipfilet vol verrassingen
Een kipfilet vol verrassingen
Een kipfilet vol verrassingen
Een kipfilet vol verrassingen

Ik kon het niet laten. Deze recept is een variatie op mijn recept Een varkenshaas vol verrassingen. Nu een stuk goedkoper met kipfilet en een andere garnituur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

GARNITUUR VOOR 2 PERSONEN:
250 g aardappel
50 g ui
50 g wortel
50 g doperwten(diepvries)
50 g rookspek
50 g champignons
margarine
zout

10. Verhit in een koekenpan de margarine.
11. Bak eerst het spek en zodra die begin kleuren de ui toevoegen en op laatst champignons toevoegen en samen bruin bakken.
12. Voeg de beetgare wortel en doperwten toe en bak ze even mee. (draai nu vet uit)
13. Snijd met een koksmes de gare aardappelen in blokjes van een cm.(zo vijftien min. voor kip gaar is)
14. Bak in een koekenpan in hete margarine de blokjes aardappelen goudbruin. (hoge vuur met niet te veel vet)
15. Maak garnituur weer warm.(proef garnituur op smaak na)
16. Doe de kip, op platte bord;(maar kip eerst op keukenpapier ontvetten); laat het garnituur uitlekken en schep deze over kip.
17. Zout de aardappelen na en schep ze over het garnituur.

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top