Winter witlof cappuccino

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml melk
2 stronken witlof
250 ml kookroom
4 plakjes mager ontbijtspek
250 ml water
2 bosuitjes
stukje foelie
1 tl piment d`Esplette of pittige paprikapoeder
1 blaadje laurier
1 tl mosterdpoeder
1 ui
vers gemalen 4seizoenenpeper
1 actifrylepel olie
zout naar smaak
1 gele paprika
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de kookroom en het water. Voeg de foelie erbij en het laurierblaadje. Laat op getemperde hittebron zachtjes trekken.

Pel de ui en snipper hem zo fijn mogelijk. Voeg in de actifry samen de olie en draai vijf minuten.

Was de paprika, rondom de zaadlijst het vruchtvlees afsnijden en fijnsnipperen. Houdt wat snippers apart. Voeg de rest bij de ui en laat nogmaals vijf minuten draaien.

Haal de buitenste bladeren van de witlof af. Halveren en in dunne reepjes snijden. Dit kan bij het ui-paprikamengsel. Laat wederom vijf minuten draaien.
Zeef het melk-roommengsel en voeg na de bereidingstijd van de actifry één soeplepel van het mengsel en zet de timer nogmaals op vijf minuten.
Bak de plakjes ontbijtspek uit, samen met de achtergehouden blokjes gele paprika. Snijd het spek na het uitbakken in kleine reepjes.

Snijd van de bosuitjes de worteltjes af en het loof. Verwijder de buitenste bladeren en snipper heel fijn.

Voeg de groente in een blender en pureer het zo fijn mogelijk. Voeg de vloeistof erbij en blender goed door. Zeef eventueel. Maak op smaak met de piment, mosterdpoeder en zout. Verdeel over vier glaasjes. Maak van vier eetlepels soep schuim met een staafmixer en schep bovenop de soep evenals de ontbijtspeksnippers, de gele paprikasnippers en bosuitringetjes.Uiteraard kun je deze soep gewoon in een pan bereiden. De groente eerst roerbakken, maar het gevaar is vaak groot dat de ui te hard bakt. En te bruin gebakken of lichtjes verbrand maakt het bitter. Witlof is van nature al bitter, maar dat is smaak uit de natuur. Deze bitterheid wordt geneutraliseerd door paprika en de andere ingrediënten.

Bron

Gezond en Lekker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten