Erwten-preisoep uit de snelkookpan

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2012

Echte ouderwetse Hollandse erwtensoep lekker snel

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 flinke schouderkarbonades
250 Gr. Spliterwten
3 preien
1 kleine knolselderij
1 rookworst
1 1/2 liter water
1 blaadje laurier
2 blaadjes foelie
15 peperkorrels
1 bosje selderij
Zout soeparoma
Sneetjes oud brood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snelkookpan

Voorbereiding

Karbonaadjes in de snelkookpan doen met het water aan de kook brengen en af schuimen.
Knolselderij schillen en in blokjes snijden
Prei in de lengte halveren en vervolgens in dunne reepjes.
Selderij fijn hakken
Brood in dobbelsteentjes

Bereidingswijze

Doe de spliterwten en de knolselderij bij de karbonaadjes in de snelkookpan samen met het laurierblaadje,foelie en gekneusde peperkorrels en een beetje zout.
Sluit het deksel en kook de inhoud 15 minuten, druk 1 of 10 minuten druk 2 vanaf het moment dat de druk is bereikt
Was de prei en doe deze na vervolgens bij de soep samen met de rookworst. Sluit het deksel weer en kook het geheel nog 5 minuten na het ingaan van de kooktijd.

Bron

Familierecept

Serveertip

Roer vlak voor het serveren de fijngehakte selderij erbij, zout en soeparoma. Voeg de in plakjes gesneden rookworst toe.
Dien op met roggebrood belegd met Katenspek. Mijn moeder bakte er altijd soldaatjes bij. Dobbelsteentjes brood in wat boter gebakken in de koekenpan.
Maak de soep een dag van tevoren dan is hij nog lekkerder. De dikte kun je gemakkelijk zelf aanpassen. Eet smakelijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten