1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. kip a la bonne femme uit de romertopf

kip a la bonne femme uit de romertopf

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kip (ca. 1 kg), peper, paprikapoeder, 100 gr. ontbijtspek (blokjes), 200 gr. kleine champignons, 2 uien (in stukken), 750 gr. krielaardappelen, 50 gr. gesmolten boter, 1 el fijn gehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de Romertopf 15 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Wrijf de kip van binnen en van buiten in met peper en paprikapoeder en leg in de Romertopf. Doe ontbijtspek, champignons, ui en aardappelen in een kom, doe er wat zout en aardig wat peper bij, meng alles door elkaar en schik rond de kip. Giet de boter over de kip en groenten, sluit de schaal. Zet de Romertopf onderin de koude oven. Verwarm de oven tot 225-250 graden en laat de kip in 85-90 minuten gaar worden. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de schaal en laat de kip wat kleuren. Strooi de peterselie erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top