Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Arabisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2012
  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

Een heerlijke en geurige Algerijnse goedgevulde soep....

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

250 gram rundergehakt;
1 kippenbout;
1 grote ui;
2 tenen knoflook;
een paar takjes platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 stengel bleekselderij;
100 gram tomatenpuree;
1 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel harissa;
2-3 kippenbouillonblokje;
1 wortel;
1 kleine courgette;
1 eigeel;
250 gram pasta (vogeltongetjes, zie foto 2).
(kan je die niet vinden, gebruik dan een andere
kleine pastasoort).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zo maak je het:

Hak de ui, de knoflook, de stengel bleekselderij, en de
verse koriander fijn in een keukenmachine.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de
kippenbout om en om in aan.
Voeg er de specerijen, het ui/knoflook/kruidenmengsel
van hierboven, de in kleine stukjes gesneden wortel en
courgette, de tomatenpuree, de harissa en de verkruimelde
kippenboullonblokjes aan toe en roer alles goed door elkaar.
Laat alles een paar minuten op laag vuur sudderen.
Voeg twee liter water toe en breng op hoog vuur aan de
kook.
Zet het vuur dan laag en laat de chorba op laag vuur zo`n
vijftig minuten zachtjes koken.
Roer af en toe.

Bereidingswijze

Haal op de helft van de kooktijd de kippenbout uit de pan,
verwijder het vel en haal het vlees van de botjes.
Snijd in stukjes en houd apart.

Vermeng het gehakt met het eigeel, de fijngehakte platte
peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak kleine balletjes van het gehakt.

Doe de balletjes 15 minuten voor het einde van de kooktijd
bij de zachtjes kokende chorba en voeg 5 minuten voor het
einde van de kooktijd de pasta en de stukjes gekookte kip
toe.
Roer af en toe totdat de pasta gaar is en dien de chorba
dan heet op in mooie soepkommen.
Bestrooi met een beetje fijngehakte verse koriander.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

393amber1 avatar
393amber1 25-07-2016

Fijn dat dit recept je goed is bevallen. Leuk ook dat je er een beetje mee hebt geëxperimenteerd: dat zie ik graag, hahaha......

Melissalizzy avatar
Melissalizzy 25-07-2016

Nou ja: voor de eerste keer een stukje geschreven ,- enthousiast he-, en nou heb ik i.p.v. de zeer verdiende 5 sterren, bij 3 sterren geklikt -> moeten er dus echt 5 zijn!!!!

Melissalizzy avatar
Melissalizzy 25-07-2016

Hallo, Blij wordt ik van deze soep, nu voor de derde keer gemaakt, steeds een beetje anders, en alle keren waren de gasten blij verrast, heerlijk & goed vullend! Aangezien ik de pasta niet heb kunnen vinden, heb ik hem achtereenvolgens met couscous, bulgur en gele rijst gemaakt, met rijst vond ik hem het lekkerst. Kardemom poeder i.p.v. koriander poeder (leesfoutje eerste keer) is ook erg lekker, en gesnipperde munt in de gehaktballetjes ook niet erg ;-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten