Zelf 4- en 9 specerijenmix maken
- Marokkaans,
- 60-120 min.
In sommige recepten wordt wel eens gevraagd om 4spices
oftewel 4 specerijenpoeder of soms ook wel om 9spices
oftewel 9 specerijenpoeder.
Hieronder vind je de recepten om die specerijenmixen
zelf te maken:
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor het 4 specerijenpoeder:3 eetlepels kaneelpoeder;
1 koffielepel gemalen kruidnagel;
1 koffielepel gemalen nootmuskaat;
2 koffielepels kardamompoeder.
Dit heb je nodig voor het 9 specerijenpoeder:
3 koffielepels kaneelpoeder;
1 koffielepel gemalen kruidnagel;
1 koffielepel gemalen nootmuskaat;
1 koffielepel kardamompoeder;
2 koffielepel anijspoeder;
2 koffielepels venkelpoeder;
2 koffielepels gemberpoeder;
2 koffielepels korianderpoeder;
1 koffielepel zwarte peper.
Voorbereiding
Bereiding 4specerijenpoeder:
Maal de specerijen samen fijn wanneer je de hele
specerijen (dus kaneelstokjes, hele kruidnagelen,
hele muskaatnoten en hele kardamompeulen) ge-
bruikt.
Doe dat bij voorkeur in een oude electrische koffie-
molen en zeef het poeder als je dat nodig vindt.
Als je het mengsel maakt volgens de hierboven opgegeven
gemalen versies van de specerijen dan hoef je die
natuurlijk alleen maar met elkaar te vermengen.
Bewaar het 4specerijenpoeder in een goed afgesloten
pot op een droge plek.
Bereidingswijze
Bereiding 9-specerijenpoeder:
Ook hier geldt; waneer je de hele specerijen gebruikt
dan deze zeer fijn malen in een molen en evt. zeven.
Daarna alle specerijen goed met elkaar vermengen.
Bron
Serveertip
Een zeer bekende specerijenmix is natuurlijk ook
de Marokaanse "Ras el Hanout" oftewel vrij vertaald
"het hoofd van de winkel" d.w.z. het beste.
Het recept hiervoor vind je wanneer je op de link
onder dit artikeltje klikt.......
Artikel links
RECEPT VOOR "RAS EL HANOUT"(MAROKKAANS SPECERIJENMENGSEL)