Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Marokkaans,
  • 60-120 min.
  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

In sommige recepten wordt wel eens gevraagd om 4spices
oftewel 4 specerijenpoeder of soms ook wel om 9spices
oftewel 9 specerijenpoeder.
Hieronder vind je de recepten om die specerijenmixen
zelf te maken:

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig voor het 4 specerijenpoeder:

3 eetlepels kaneelpoeder;
1 koffielepel gemalen kruidnagel;
1 koffielepel gemalen nootmuskaat;
2 koffielepels kardamompoeder.

Dit heb je nodig voor het 9 specerijenpoeder:

3 koffielepels kaneelpoeder;
1 koffielepel gemalen kruidnagel;
1 koffielepel gemalen nootmuskaat;
1 koffielepel kardamompoeder;
2 koffielepel anijspoeder;
2 koffielepels venkelpoeder;
2 koffielepels gemberpoeder;
2 koffielepels korianderpoeder;
1 koffielepel zwarte peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bereiding 4specerijenpoeder:

Maal de specerijen samen fijn wanneer je de hele
specerijen (dus kaneelstokjes, hele kruidnagelen,
hele muskaatnoten en hele kardamompeulen) ge-
bruikt.
Doe dat bij voorkeur in een oude electrische koffie-
molen en zeef het poeder als je dat nodig vindt.
Als je het mengsel maakt volgens de hierboven opgegeven
gemalen versies van de specerijen dan hoef je die
natuurlijk alleen maar met elkaar te vermengen.
Bewaar het 4specerijenpoeder in een goed afgesloten
pot op een droge plek.

Bereidingswijze

Bereiding 9-specerijenpoeder:

Ook hier geldt; waneer je de hele specerijen gebruikt
dan deze zeer fijn malen in een molen en evt. zeven.
Daarna alle specerijen goed met elkaar vermengen.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Een zeer bekende specerijenmix is natuurlijk ook
de Marokaanse "Ras el Hanout" oftewel vrij vertaald
"het hoofd van de winkel" d.w.z. het beste.
Het recept hiervoor vind je wanneer je op de link
onder dit artikeltje klikt.......




Artikel links
RECEPT VOOR "RAS EL HANOUT"(MAROKKAANS SPECERIJENMENGSEL)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

393amber1 avatar
393amber1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten