spaghetti aglio e olio met garnalen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2012

Het lijkt zo simpel en dat is het ook. Toch komt deze simpele spaghetti alleen maar volop tot zijn recht als je hele goede ingrediënten gebruikt en niet alles zonder nadenken door elkaar smijt. Dus voor deze pasta open je dat geweldige flesje olijfolie (extra vergin) en neem je een goede kwaliteit spaghetti van harde tarwe(durum). als je goede olie gebruikt ruik je wonder boven wonder na het eten niet naar knoflook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram spekblokjes
olijfolie
4 bollen knoflook
2 spaanse pepers
spaghetti van durum tarwe
2 bouillon blokjes(runder boillon)
250 gram tijger garnalen
2 laurierblaadjes
verse peterselie
gedroogde chilipepers
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 643,68 kcal
Koolhydraten 72,46 g
Eiwitten 33,10 g
Vetten 23,95 g

Voorbereiding

garnalen ontdooien en droog deppen
knoflook in fijne plakjes snijden
spaanse pepers fijn snijden

Bereidingswijze

zet 2 braadpannen en 1 kookpan op het vuur. kook in de kookpan bouillon om de spaghetti in te koken. verhit ondertussen in een braadpan +/- 16 eetlepels olijfolie en fruit daar de knoflook in, samen met de spaanse pepers. 3-4 teentjes overhouden voor de garnalen.absoluut niet bruinbakken. na een paar minuten voeg je peterselie naar smaak toe en 4/5 eetlepels van de bouillon waar de spaghetti in kookt. dit een paar minuten goed doorwarmen. ondertussen verwarm je in de 3de pan een scheut oijfolie. hierin smoor je de knoflook en de larierblaadjes tot er geur vrijkomt. gedroogde chilipepers toevoegen en de peterselie. de garnalen 3 minuten aan beide kanten bakken. giet ondertussen de spaghetti af(absoluut niet afspoelen) en voeg deze bij de knoflook en spaanse pepers. als de garnalen gaar zijn uit de pan halen en door de spaghetti mengen.

Bron

www.cullinette.nl

Serveertip

heet serveren met een lekker glas rode wijn, bij voorkeur een chianti.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten