1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. gevulde Spaanse kip uit de romertopf

gevulde Spaanse kip uit de romertopf

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-1999

Ingrediënten 4 personen


1 grote kip, 1 el paprikapoeder, 1 rode paprika, 100 gr. maiskorrels, 100 gr. worteltjes, 250 gr. gehakt, 75 gr. geraspte oude kaas, peper, 750 gr. geschrapte krieltjes, 1 dl sherry



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de Romertopf 15 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met de helft van de paprikapoeder, snijd de paprika voor 1/4 deel in peipkleine stukjes, de rest in reepjes. Laat de mais uitlekken en snijd de worteltjes in stukjes. Kneed het gehakt met de kaas, paprikastukjes, 2 el mais en peper. Vul de kip hiermee. Schep de helft van de aardappeltjes en worteltjes in de pan, strooi er wat peper over, gevulde kip erop, rest rondom kip schikken. Bestrooi met de rest van de paprikapoeder en schenk de sherry en ca. 1 dl water erbij. Zet de pan op een rooster onderin de koude oven, stel de oven in op 200 graden en laat het gerecht bijna gaar worden in ca. 1 1/4 uur. Verwijder het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een bruin korstje krijgen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top