Japanse Omelet
- Japans, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 22-11-2012
Een heftig maar heerlijk omelet voor 6 personen.
Verrukkelijk bij ontbijt of lunch.
Tevens leuk voor de feestdagen.
Ingrediënten 6 personen
8 Eieren180 ml runderbouillon
3 gram zout
30 gram suiker
1 el droge sherry
1 el sake (rijstwijn)
Olijfolie
Benodigdheden
Het beste is om een vierkante pan hiervoor te gebruiken.Een kom voor het mengsel
Een pollepel en een papieren doekje.
Bereidingswijze
01. Schenk de runderbouillon in een kom en doe de zout, suiker, droge sherry en de sake erbij.
02. Klop alles goed en voeg dan de eieren toe.
03. En klop weer alles luchtig door.
04. Doe er een flinke scheut olijfolie in een diepe pan.
- Zorg ervoor dat alle randen ook goed wordt ingevet, om plakken te voorkomen.
05. Verdeel de olijfolie op medium vuur en doe het overtollige olie in een bakje.
- Gebruik voor het verdelen hiervoor een papieren doekje en niet weggooien want dat heeft u later nog nodig.
06. Schenk met een pollepel ongeveer 2 scheppen van het eimengsel in de pan.
07. Wacht tot alle kanten goed wordt gebakken.
Nu komt het belangrijke.
08. Vouw het ei in kwart delen naar u toe en schuif na de laatste vouw in de pan van u af.
09. Vet de pan nog een keertje in met het papieren doekje.
10. Schenk weer 2 scheppen van het ei in de pan.
11. Til voorzichtig het vorige ei op zodat daar ook het nieuwe eimengsel komt.
12. Vouw nu het ei (inclusief het vorige ei) voor de helft om.
- Herhaal dit tot alle ei is toegevoegd.
13. Nadat alle ei is gebakken en gevouwen, houd u een rechthoekig blok ei over.
14. Duw het ei voorzichtig tegen de voor en achterrand van de pan aan voor een mooie afwerking van het ei.
15. Serveer het ei op een mooi bord.
Serveertip
Voeg een paar takjes peterselie, aan het eind en midden, boven op het ei blok.
Laatste reacties
Leuk en waarschijnlijk ook Lekker, ga ik zeker mee experimenteren, groetjes Roger