Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012
  • Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

    Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

    Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

Voor de liefhebbers van pindakaas: een pindakaas chocolade kwarktaart van Nigella Lawson.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
BODEM:
  • 200g digestives biscuits
  • 50g gezouten pinda`s
  • 100g pure chocolade
  • 50g ongezouten boter
      VULLING:
      • 500g roomkaas (bijv. monchou of philadelphia)
      • 3 middelgrote eieren
      • 3 middelgrote eidooiers
      • 200g suiker
      • 125 ml zure room
      • 250g pindakaas
          TOPPING:
          • 250 ml zure room
          • 100g melkchocolade
          • 30g (licht)bruine basterdsuiker
    Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    Springvorm, foodprocessor

    Voorbereiding

    Verhit de oven voor op 170 graden Celsius. Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

    Bereidingswijze

    • Doe de biscuits, pinda`s. chocolade en boter in de foodprocessor en maal alles fijn.
    • Doe de kruimels in een springvorm en druk aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat het bij de rand iets omhoog komt.
    • Zet de springvorm in de koelkast en ga aan de vulling beginnen.
    • Doe alle ingredienten van de vulling in de processor en draai een glad beslag. Doe dit in de springvorm en zet deze in de oven. Bak de taart gedurende 60 minuten in de oven. Controleer na ongeveer 50 minuten of de toplaag stevig en droog aanvoelt.
    • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen terwijl je de topping maakt.
    • Verhit in een pan de zure room met de chocolade en suiker tot de chocolade helemaal gesmolten is.
    • Giet de topping over de taart en zet de taart terug in de oven voor 10 minuten.
    • Laat de taart in de vorm afkoelen, dek af en laat een nacht in de koelkast staan.

      Bron

      Website van Nigella Lawson

      Serveertip

      Haal ongeveer een kwartier voor serveren de taart uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat de taart niet te warm worden, anders wordt de vulling te zacht om te snijden.

      Dit recept is te vinden in:

      Laatste reacties

      Er zijn nog geen reacties

      Bewaren in kookboek

      Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

      Over de plaatser

      Doorsturen

      Home Recepten