1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Cheesecake
  6. Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012

Ingrediënten 10 personen


BODEM:

  • 200g digestives biscuits
  • 50g gezouten pinda`s
  • 100g pure chocolade
  • 50g ongezouten boter
      VULLING:
      • 500g roomkaas (bijv. monchou of philadelphia)
      • 3 middelgrote eieren
      • 3 middelgrote eidooiers
      • 200g suiker
      • 125 ml zure room
      • 250g pindakaas
          TOPPING:
          • 250 ml zure room
          • 100g melkchocolade
          • 30g (licht)bruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Springvorm, foodprocessor


Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake
Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake
Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake
Nigella`s Chocolat peanutbutter cheesecake

Voor de liefhebbers van pindakaas: een pindakaas chocolade kwarktaart van Nigella Lawson.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 170 graden Celsius. Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze

  • Doe de biscuits, pinda`s. chocolade en boter in de foodprocessor en maal alles fijn.
  • Doe de kruimels in een springvorm en druk aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat het bij de rand iets omhoog komt.
  • Zet de springvorm in de koelkast en ga aan de vulling beginnen.
  • Doe alle ingredienten van de vulling in de processor en draai een glad beslag. Doe dit in de springvorm en zet deze in de oven. Bak de taart gedurende 60 minuten in de oven. Controleer na ongeveer 50 minuten of de toplaag stevig en droog aanvoelt.
  • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen terwijl je de topping maakt.
  • Verhit in een pan de zure room met de chocolade en suiker tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Giet de topping over de taart en zet de taart terug in de oven voor 10 minuten.
  • Laat de taart in de vorm afkoelen, dek af en laat een nacht in de koelkast staan.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Haal ongeveer een kwartier voor serveren de taart uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat de taart niet te warm worden, anders wordt de vulling te zacht om te snijden.

Bron

Website van Nigella Lawson



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top