Citroenkip met knoflook en tijm

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kleine braadkippen (of 8 kippendijen)
6 citroenen
1 kg middelgrote, nieuwe aardappelen
2 bolletjes verse knoflook
olijfolie
1 bosje verse tijm
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verdeel de kip in stukken. Besprenkel ze met het sap van vijf citroenen en zet ze een half uur koel weg.

Bereidingswijze

Boen de aardappelen goed schoon. Verdeel ze in vier stukken. Maak de knoflookteentjes los (verijwder het papierachtige omhulsel van de bolletjes). Leg de aardappelpartjes en de knloflookbolletjes op een goed ingevette bakplaat. Kruid met wat zout. Leg er de stukken kip bij en kruid ze met peper en zout. Besprenkel met 1 eetlepel citroensap en wat olijfolie. Zet de bakplaat 1 uur in het midden van de oven op 200°C. Bedruip de kip tussendoor met wat braadvocht of besprenkel met olijfolie. Boen de resterende citroen goed schoon en snij de vrucht in fijne plakjes. Leg ze bij de kip. Bestrooi kip en groenten met de tijm. Laat nog een kwartiertje verder garen.

Bron

LIbelle tijdschrift > 15 jaar geleden

Serveertip

Lekker met een frisse groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten