Meringues
- Frans, Nagerecht
- > 120 min.
Ingrediënten
2 zuivere eiwitten.125 gram lichte basterdsuiker.
Evt. Zakje vanillesuiker voor de geur.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 524,04 kcal |
Koolhydraten | 124,01 g |
Eiwitten | 6,93 g |
Vetten | 0,00 g |
Benodigdheden
OvenMixer
Voorbereiding
Was een beslagkom en mixerhaken heel goed af. Veeg ze kurkdroog met een theedoek.
Verwarm de oven voor op 110 °C.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Gebruik verse eieren voor het eierscheiden.
Als je lichte basterdsuiker gebruikt, worden de meringues iets caramelkleurig.
Bereidingswijze
Doe 2 eiwitten in de kom. Klop ze totdat er pieken blijven staan als je de mixer uit de kom tilt.
Doe er dan schepje voor schepje 125 gr witte basterdsuiker bij. Blijf ruim 5 minuten kloppen op de hoogste stand, totdat het mengsel mooi stijf is.
Maak 4 langwerpige bergjes van het mengsel op de bakplaat.
Plaats het geheel in de oven. Droog de meringues zo`n 2 uur.
Als ze zonder kleven van de bakplaat kunnen worden gehaald, zijn ze klaar.
Vanbuiten knapperig en vanbinnen nog een beetje kleverig, zo zijn ze wel het lekkerst.
Serveertip
Zie meringues met vanillemascarpone en granaatappelzaadjes.
Launch:
Serveer de meringues op een zilveren schaal met kaarsjes met vanilleijs, dat al lichtelijk gesmolten is.