1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Kruimige aardappelen
  5. Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012

Ingrediënten 4 personen


750 gr kruimige aardappels
3 teentjes knoflook (geperst)
Bosje verse platte peterselie (gesnipperd)
Zwarte peper
Zeezout
2 el citroensap
1 1 ½ el Parmezaanse kaas
Goede olijfolie
Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk


Verder heb je nodig


Kookpan, staafmixer


Italiaanse aardappelpuree

met knoflook, parmezaan, kruiden en truffelolie

met knoflook, parmezaan, kruiden en truffelolie
Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan
Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in een pan water met wat zout gaar. Giet ze af en stamp fijn met een stamper of staafmixer. Doe de knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas er in (niet teveel) en ietsje meer dan de helft van de gesnipperde peterselie. Giet er nu de olijfolie bij totdat het al roerend/stampend romig genoeg is. Proef dan even en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Op het bord of in schaal afgarneren met de laatste verse peterselie. Met wat olijfolie met truffel (want zo`n fles heb ik dus ook staan) wordt het nog lekkerder, dan maak je eenvoudig een `koninklijke` puree met een ster! Ook leuk om met visite en eters er met een RVS ring rondjes mee te steken en die op het bord te leggen. Smullen maar.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk bijgerecht bij vis, vlees, kip of andere hoofdgerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top