Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012
  • Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

    Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

    Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

  • Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

    Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

    Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr verse kabeljauwfilet of moten
1 kop vers geraspte parmezaanse kaas
½ t zeezout
1 t tijm
1 t paprikapoeder mild
Zwarte peper uit de molen
Vers gesnipperde platte peterselie
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat of ovenschaal, aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden C.

Bereidingswijze

Neem de moten kabeljauwfilet, elk zo 150 gr. per persoon, was ze en dep deze droog met keukenpapier. Neem de bakplaat, of een ovenschaal en leg er aluminuimfolie in. Mix de kruiden met de Parmezaanse kaas heel goed en leg dit op een diep bord. Smeer de gewassen, droge, visfilets met een kwast in met een laagje olijfolie. Haal ze door het kaas-kruidenmengsel, leg ze op de aluminiumfolie en zet dit in de voorverwarmde oven. Bak de vis (hangt mede van de dikte van de filets af) gaar in ongeveer 12 – 15 minuten. Die kaas-kruidenkorst is nu ook mooi gegratineerd. Vooral niet te lang bakken want de vis moet van binnen mooi glazig blijven want anders worden de filets te droog. Het ziet er niet alleen mooi uit op een bord, maar het is ook erg lekker. Nu weten visliefhebbers hoe je heel makkelijk en snel een heerlijk stuk vis kunt serveren. Smullen maar!

Serveertip

Lekker met worteltjes, peultjes, sugarsnaps (of een combi). tomatensalades, gebakken (kriel)aardappels of romige Italiaanse aardappelpuree.

Laatste reacties

abdoulah avatar
abdoulah 20-04-2021

I want to give you a free cookbook and some ideas for beginners and professional cookbooks that will help you make the transition from amateurs to meal planning. With a few basic techniques, tools and some ingredients, you will be able to prepare amazing meals for one or more in no time! download books ((https://bit.ly/3tA8vEL )). So, we selected the best of the best and I went back into the test kitchen. I continued tweaking and testing... Making preparation methods simpler... improving the mix of ingredients... adding new recipes to the collection " and making sure each one was aligned with the "Magic Macros" of the keto diet. Every recipe was carefully tested, until we achieved the perfect texture, crumb and ease of preparation. And I refused to settle for anything less than extraordinary taste... We continued improving until every recipe was perfect and perfectly keto friendly! Today, Im proud to introduce the results of those efforts and announce Healing Gourmets latest and greatest grain-free recipes book ((https://bit.ly/3exgeNB))

meeuw405 avatar
meeuw405 02-12-2017

Deze meegenomen en van de week op tafel!! Smulgroet Els

poebeerr avatar
poebeerr 06-09-2017

Mmm, kabeljauw met een heerlijk kruidig korstje.

Nomy1 avatar
Nomy1 10-07-2017

Erg lekkerrr

delianeqvu avatar
delianeqvu 27-11-2013

Dit was echt heerlijk, ook ik heb wat meer kruiden in de korst gedaan. Ik zet het graag bij mijn favorieten. Groetjes, Deliane

Cecileg avatar
Cecileg 11-07-2013

Helemaal eens met sil59 dit was overheerlijk! Heb mijn eigen kruiden uit de tuin, thijm, dragon, peterselie, oregano, enz. erbij gebruikt. Bedankt voor dit recept Alex. Lieve groet Cecile

sil59 avatar
sil59 11-07-2013

Het was overheerlijk, heb het wel iets langer in de oven gelaten en toen was er een knapperig korstje, wordt vaak herhaald! bedankt Alex

marie-france avatar
marie-france 10-07-2013

Hoi Alex, in het kader van eet meer vis, heb ik dit meegenomen. Lijkt me lekker, met veel kruiden uit eigen tuin. Groetjes, Marijke

sil59 avatar
sil59 10-07-2013

Spannend hoor staat nu in de oven, mijn man is een moeilijke eter maar dit lijkt mij perfect!Ik heb wel meer groene verse kruiden toegevoegd zoals bieslook, thijm en orengano, ben benieuwd, wordt vervolgd :P

hedy1962 avatar
hedy1962 28-04-2013

Hallo Alex. nou je kabeljauw was HEERLIJK hoor , dank je wel voor je recept. Groetjes, Hedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten