1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Italiaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012

Ingrediënten 10 personen


Voor de cappuccinolaag:
75 gram amarettini (kleine amaretti koekjes)
5 blaadjes witte gelatine
3 zakjes cappuccinopoeder van Nescafé (plm. 15 gram per stuk) -
1/4 liter kokend water
1/4 liter slagroom
1 zakje vanillesuiker
100 gram mascarpone of roomkaas (bijv. mon chou)
Voor de bodem:
plm. 100 gram amarettini of meer (ivm grootte van de vorm)
Garmering:
1/8 liter slagroom
cacaopoeder


Verder heb je nodig


Vierkante vorm plm. 20x20 of eventueel een ronde vorm of springvorm met doorsnede 20cm
diepvrieszak of andere plastic zak
mixer
bakpapier
zeefje
2 kommen


Amarettinitaart uit de koelkast
Amarettinitaart uit de koelkast
Amarettinitaart de voorbereiding
Amarettinitaart de voorbereiding
Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)
Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)
De zakjes cappuccinopoeder die ik gebruik
De zakjes cappuccinopoeder die ik gebruik
Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

Amarettini-cappuccinotaart in ronde vorm.Foto Louise

Amarettini-cappuccinotaart in ronde vorm.Foto Louise
Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

Aangesneden taart. Foto Louise

Aangesneden taart. Foto Louise
KERST:amarettinitaart
KERST:amarettinitaart

Super heerlijke taart uit de koelkast, met een bodem van amarettini (kleine amaretti koekjes) en een bovenlaag van mascarpone (of roomkaas), slagroom en cappuccinopoeder (zie foto!)
Super lekker! Maak dit ook eens als nagerecht!
Vandaag de taart weer gemaakt voor het bejaardentehuis waar we als vrijwilliger werken. Nu de taart wat in Kerstsfeer gebracht. Zie foto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de cappuccinolaag:
Amarettini in een diepvrieszak doen, dicht maken en met een deegrol fijn maken.
Bakvorm bekleden met bakpapier.
Gelatine in koud water weken. Cappuccino-poeder met een klein beetje koud water even roeren en dan het hete water erop gieten. Goed roeren dat er geen korreltjes in zitten.
Gelatine uit knijpen en al roerend oplossen in de cappuccino. Koud wegzetten.
Slagroom met vanillesuiker stijf kloppen. Als de cappuccino dik begint te worden de mascarpone, fijn gemaakte amarettini en slagroom erdoor roeren.
Crème in een vierkante vorm of springvorm gieten en glad strijken.
Voor de bodem de amarettini dicht op elkaar met de bolle kant naar beneden in de cappuccinocrème drukken. (zie foto).
Taart plm. 2 uur in de koelkast laten opstijven.

Bereidingswijze

Taart ondersteboven op een schaal storten (amarettini vormen de bodem!).
Garnering:
Slagroom stijf kloppen. Over de taart verdelen. Met cacao bestuiven.

Serveertip

Heerlijk bij koffie en thee, maar ook niet te versmaden als nagerecht.

Bron

Dr. Oetker: Italienisch Backen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top