Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Italiaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012
  • Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

  • Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

    Zo lekker!: Amarettini-cappuccinotaart (uit de koelkast)

Super heerlijke taart uit de koelkast, met een bodem van amarettini (kleine amaretti koekjes) en een bovenlaag van mascarpone (of roomkaas), slagroom en cappuccinopoeder (zie foto!)
Super lekker! Maak dit ook eens als nagerecht!
Vandaag de taart weer gemaakt voor het bejaardentehuis waar we als vrijwilliger werken. Nu de taart wat in Kerstsfeer gebracht. Zie foto

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de cappuccinolaag:
75 gram amarettini (kleine amaretti koekjes)
5 blaadjes witte gelatine
3 zakjes cappuccinopoeder van Nescafé (plm. 15 gram per stuk) -
1/4 liter kokend water
1/4 liter slagroom
1 zakje vanillesuiker
100 gram mascarpone of roomkaas (bijv. mon chou)
Voor de bodem:
plm. 100 gram amarettini of meer (ivm grootte van de vorm)
Garmering:
1/8 liter slagroom
cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vierkante vorm plm. 20x20 of eventueel een ronde vorm of springvorm met doorsnede 20cm
diepvrieszak of andere plastic zak
mixer
bakpapier
zeefje
2 kommen

Voorbereiding

Voor de cappuccinolaag:
Amarettini in een diepvrieszak doen, dicht maken en met een deegrol fijn maken.
Bakvorm bekleden met bakpapier.
Gelatine in koud water weken. Cappuccino-poeder met een klein beetje koud water even roeren en dan het hete water erop gieten. Goed roeren dat er geen korreltjes in zitten.
Gelatine uit knijpen en al roerend oplossen in de cappuccino. Koud wegzetten.
Slagroom met vanillesuiker stijf kloppen. Als de cappuccino dik begint te worden de mascarpone, fijn gemaakte amarettini en slagroom erdoor roeren.
Crème in een vierkante vorm of springvorm gieten en glad strijken.
Voor de bodem de amarettini dicht op elkaar met de bolle kant naar beneden in de cappuccinocrème drukken. (zie foto).
Taart plm. 2 uur in de koelkast laten opstijven.

Bereidingswijze

Taart ondersteboven op een schaal storten (amarettini vormen de bodem!).
Garnering:
Slagroom stijf kloppen. Over de taart verdelen. Met cacao bestuiven.

Bron

Dr. Oetker: Italienisch Backen

Serveertip

Heerlijk bij koffie en thee, maar ook niet te versmaden als nagerecht.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-10-2016

Dag Annet, fijn te horen dat de smaak goed was.De taart blijft plat, daar heeft de gelatine geen invloed op. Het is geen hoge taart. Het ligt er maar net aan hoe je hem opbouwt. Dat het stijf worden niet lukt kan aan verschillende dingen liggen: òf je hebt teveel water gebruikt om de cappuccino op te lossen (moet maar een heel klein beetje zijn), òf je hebt de gelatine niet goed uitgeknepen. Dat zou je eventueel verkeerd kunnen hebben gedaan. Ik wens je veel succes mocht je de taart (of als nagerecht) nog een keer maken. Hartelijke groet Petra

Annet9 avatar
Annet9 26-10-2016

Vandaag dit recept uitgeprobeerd :) Ik was 'bang' dat de smaak niet zoet genoeg zou zijn omdat je enkel 1 zakje vanillesuiker toevoegt, maar dat bleek ik verkeerd te hebben. De smaak was erg goed! Toch had ik een vraagje.. Je moet het hete water aan de cappuccino toevoegen om vervolgens de geweekte gelatine blaadjes toe te voegen, vervolgens even wachten tot het wat opstijft om daarna slagroom etc toe te voegen. Dat stijf worden gebeurde maar niet. De taart werd na een aantal uur in de koelkast uiteindelijk wel wat stijver maar bleef dus erg plat. Wat doe ik niet goed?

pwiggers avatar
pwiggers 18-12-2012

Bedankt voor je hele leuke reactie en je foto`s Louise!

alidada avatar
alidada 17-12-2012

Vorige week deze taart gemaakt. Ik kon nergens kleine ameretini koekjes kopen dus ik heb de grotere gekocht. (zaterdag zag ik ze trouwens bij de Plusmarkt!) Ook had ik geen cappuccino poeder in huis, ik heb toen de espressopoeder gebruikt die ik in huis had. (gebruikt voor mijn `Super gemakkelijk koffie- ijs`) Ik had mijn twijfels want het leek mij vrij veel en was bang dat de koffiesmaak te sterk zou zijn. (de foto van de cappuccino poeder heeft Petra op mijn verzoek nu geplaatst, bedankt Petra). Enfin, toch geprobeerd en tot mijn verrassing smaakte de taart superlekker! De buren hebben er ook van gesmuld (de taart was `iets` te veel voor ons twee en daar is hij natuurlijk ook niet voor bedoeld.). Het was een proef maar gelukkig een goed uitgevallen proef. Volgende keer, want ik maak hem beslist weer, gebruik ik de zakjes van Nescafé. Ik voeg 2 foto`s toe gewoon om de ronde versie te laten zien die er niet zo perfect uitziet maar de smaak (nogmaals) heerlijk! Bedankt voor dit recept Petra ik zal er veelvuldig gebruik van maken. Groetjes, Louise

adeline43 avatar
adeline43 15-12-2012

Hoi Petra, dit recept lijkt mij ook heel erg lekker.Ik neem het graag mee, groetjes Adeline

MariaC2 avatar
MariaC2 02-12-2012

Ben net nieuw hier, dit recept lijkt me heerlijk! Heb het bewaard en ga het zekker maken!

carolientje61 avatar
carolientje61 29-11-2012

Ook dit gerecht neem ik van je mee. Dank je wel Petra.

riavanbeek1 avatar
riavanbeek1 29-11-2012

Makkelijk te maken, snel, en superlekker. Nu ben ik helemaal om...

Christel1976 avatar
Christel1976 29-11-2012

@Alidada de koekjes zijn ook te koop bij de Sligro (kiloverpakking) en de Plus supermarkt (kleinere verpakking).

GSchoemaker avatar
GSchoemaker 29-11-2012

De koekjes zijn vaak wel te koop bij Intratuin/aan de dis Succes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten