Kip salade
- Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 22-11-2012
Atkins approved (zonder de pijnboompitten), maaltijdsalade.
Ingrediënten 2 personen
Kip (250gr.), komkommer (1/3), tomaat (1/2), rode ui (1/2), Rucola (of veldsla) 200gr, Paprika rood (1/3), 1 rode peper. kip kruiden (cajun), kruiden (hot chili, cajunpepers, curry), olijfole (extra vierge), ketjap, teentje knoflook, pijnboompitten (25gr), 50gr belegen kaas, 50gr fetaVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 589,44 kcal |
Koolhydraten | 12,08 g |
Eiwitten | 44,94 g |
Vetten | 38,94 g |
Benodigdheden
Hapjespan, schaal, vergietVoorbereiding
Maak van de kip blokjes, en stop het in een schaaltje, voeg hier een scheutje ketjap (10ml) en een scheutje olijfolie (20ml) aan toe, als je het pittig wil hebben voeg je nu de rode peper fijngesneden aan toe, anders bij het bakken. Laat dit minstens 30 minuten staan.
Bereidingswijze
Zorg ervoor dat je paprika, ui en rode peper fijn gesneden zijn. Zet eerst je hapjespan op hoog vuur, tot hij op temperatuur is, als de kip goed is gemarineerd hoeft er geen olie bij, dat moet genoeg zijn vanuit het schaaltje, voeg na het eerste schroeien een blokje kipbouillon en een glas water toe. Bak op hoog vuur de kip aan totdat hij half gaar, maar aan alle kanten dicht geschroeid is. Voeg nu de ui, pijnboompitten, knoflook en rode peper (behalve als je die al bij het marineren toegevoegd had) toe, en zet het vuur laag, laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
In deze 10 minuten, snij de tomaat en komkommer in blokjes (raspen mag ook) en snij de rucola in repen. Het geheel goed wassen, en laten uitlekken. snij de kaas in blokjes, en doe de feta in de schaal. wees niet te zuinig met het vocht wat met de feta meekomt! Als de kip klaar is alles bij elkaar voegen en 30 minuten laten temperen op het aanrecht, en dan tenminste 1 uur in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties