quinoa salade met makreel
- Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 21-11-2012
een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil
Ingrediënten
200 gr quinoabouillonblokje en halve ltr water
1 gerookte makreel, gefileerd, ontveld en zonder graten , geplukt in stukjes
1 rode ui heel fijn gesnipperd
2 a 3 augurken zeer fijn gesnipperd.
dotje mayonaise
verse peterselie
zest van citroen en wat sap
Benodigdheden
pan snijplank mesVoorbereiding
kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing in een halve liter water met een bouillonblokje
snipper ondertussen de ui of eventueel een sjalot
maak de makreel schoon
hak de augurkjes fijn
Als de quinoa beetgaar is, afgieten en laten droogstomen
Bereidingswijze
in een kom doe je de augurk makreelplukjes, vers gehakte peterselie, zest van citroen en de fijn gesnipperde rode ui. Dan voeg je de lauwwarme quinoa toe die drooggestoomd is want dan vermengen de smaken zich zo mooi. mengen met een dotje mayonaise naar smaak zodat er een lichte binding is. en eventueel op smaak afmaken met een scheutje citroensap en versgemalen zwarte peper. Als je het een dag laat staan is de smaak er nog beter ingetrokken, maar dat haalt het bij ons in huis nooit
Serveertip
je kunt 100 gr quinoa minder nemen en een verpakking gerookte paling toevoegen ipv makreel. als je dan stukjes paling apart houdt voor bovenop , en je legt een quenelle van deze salade op een eetbare amuselepel met een stukje paling en peterselie erop kom je ook goed voor de dag. lekker, snel en simpel .
Je kunt het met toasjes of op stokbrood eten. of gewoon als salade op een bordje met lekker grof brood erbij
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties