Wildstoofpot met Bockbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Een stoofpotje met reepoulet en Bockbier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr. reepoulet van de poulier
2 flesjes Bockbier (Grolsch heeft voorkeur i.v.m. smaak)
1 prei
1 grote waspeen +- 600 gr.
1 grote ui
5 teentjes knoflook
+- 20 peperkorrels(gekneusd)
2 runderbouillonblokjes
zout
peper
50 gr. boter
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
600 gr. geschrapte krieltjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan (liefst gietijzer)
Thee-ei

Voorbereiding

Ui snipperen en prei en wortels in stukken snijden

Bereidingswijze

Boter smelten in een braadpan (liefst gietijzer) en hierin de uien fruiten. Blokjes vlees aanbraden. Knoflook persen en dit samen met de tomatenpuree even meebakken. Blus dit af met de flesjes Bockbier.
Doe de bouillonblokjes en de waspeen erbij.
Doe de peperkorrels, de laurierbladeren en de kruidnagels in een thee-ei (ivm makkelijk verwijderen van de kruiden) en stop dit ergens onderin de pan.
Na 2 uur pruttelen de prei toevoegen en weer 1,5 uur laten koken. Voeg als laatste de krieltjes toe. Laat deze meekoken tot ze bijna uit elkaar vallen (ong. 1 uur).
Zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveertip

Een lekker bockbiertje

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Remko_Spek avatar
Remko_Spek

Doorsturen

Home Recepten