1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Apfelstrudel
  5. Apfelstrudel met pistaches.

Apfelstrudel met pistaches.

Door: tantepien37

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2012

Ingrediënten 8 personen


800 gr appels
4-6 gedr. abrikozen
1 biologische citroen
50 gr groene pistaches
75 gr suiker
1 theel. kaneel
50 gr lange vingers
100 gr boter
12 vellen filodeeg
poedersuiker



Heerlijke apfelstrudel met pistachenootjes, abrikozen en citroen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt de appels in stukjes, de abrikozen in blokjes. Was de citroen en rasp de schil en pers de vrucht uit. rooster de pistaches in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Meng alles met de suiker en kaneel. Verwarm de oven op 180. Verbrokkel de lange vingers en smelt de boter.

Bereidingswijze

Leg 4 velletjes deeg op de werkplek, bestrijk met boter, leg er een velletje op, bestrijk weer, leg het laatste velletje erop, bestrijk met boter en bestrooi met de koekkruimels. Verdeel de vulling op één zijde van het deeg, laat genoeg ruimte over om het dicht te vouwen. Vouw de randen naar binnen, rol op en leg met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met boter en bak ca. 15 minuten in het miden van de oven. Bestrooi met poedersuiker en dien op.

Serveertip

Lekker met een bolletje vanille-ijs en/of een toef slagroom.

Bron

Kruiden & specerijen/ Hans Gerlach.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantepien37
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top