1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse sodabroodjes

Ierse sodabroodjes

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2012

Ingrediënten


450 gram bloem (eventueel volkorenmeel of spelt)
1 theelepel zout
2 theelepels baksoda
2 theelepels suiker
3 dl karnemelk



Ierse sodabroodjes
Ierse sodabroodjes
Ierse sodabroodjes
Ierse sodabroodjes

Onno Klein :
Mijn eerste kennismaking met Iers sodabrood was in een Ierse pub in
Maastricht waar je tevens voortreffelijk kon eten.
In die tijd had ik er nog geen idee van dat je dit mooie, stevige brood zo
eenvoudig en snel kon maken.
Het recept is niet veel meer dan bloem, baksoda, zout en karnemelk.
Soms gaat er nog wat suiker en boter door het deeg en in een enkel recept
zie ik donker bier tevoorschijn komen.
Vast het stevige Guinness.
Omdat het deeg niet hoeft te rijzen is het in een half uur klaar, inclusief
de baktijd.
Het recept dat ik gebruikt heb komt uit `Zoete & hartige heerlijkheden` van
Kirsten Eckhart en Willem Jan Hendriks.
Ik heb er alleen iets meer baksoda in gedaan en wat suiker voor het rijzen.

Baksoda of dubbelkoolzure soda is in Nederland te koop in drogisterijen als
natriumbicarbonaat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem, het zout, de baksoda en de suiker in een kom en maak een
kuiltje in het midden van de bloem.
Giet daar 3 dl karnemelk in en meng alles tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in acht porties.

Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 230 graden in zo`n 20 minuten
goudbruin.

Serveertip

Je kunt er natuurlijk ook een groot brood van maken.
De baktijd daarvoor is ongeveer 45 minuten.

Bron

Onno-indekeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top