Timbaaltjes van gerookte forel en komkommer

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Timbaaltjes van gerookte forel en komkommer

    Timbaaltjes van gerookte forel en komkommer

    Timbaaltjes van gerookte forel en komkommer

Dit lekkere recept stond in Boodschappen maar het werd gemaakt met tonijn. Ik had geen tonijn in huis wel gerookte forelfilets en die heb ik hiervoor gebruikt. Ook heb ik minder vet roomkaas gebruikt met bieslook. Het ziet heel mooi uit en smaakt heerlijk en is gemakkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer
1 eetl. wittewijnazijn
zout en versgemalen peper
2 pakjes gerookte forelfilet
100 gr minder vet bieslook roomkaas
2 bosuitjes in ringetjes gesneden of klein bosje verse bieslook
1/2 bosje peterselie
8 kerstomaatjes
beetje citroensap naar smaak
vers gemalen peper of een paar druppels tabasco of snuifje chillipeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kaasschaaf
4 kleine bordjes

Voorbereiding

Was de komkommer goed en snijd beide kanten recht af. Maak met een kaasschaaf lange plakken en leg deze plat op een schaal. Besprenkel de komkommerplakken met de azijn en maal er zout en peper over. Laat dit intrekken.

Bereidingswijze

Prak de forel fijn met de roomkaas. Meng de bosuitjes of bieslook en peterselie erdoor tot een smeuig geheel en breng op smaak met wat citroensap en vers gemalen peper of tabasco of chillipeper.
Maak op het midden van elk bordje een rondje van een komkommerschijf en vul dit met het forelmengsel.
Garneer met een strikje van komkommer en 1 kerstomaatje of 2 halve kerstomaatjes.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Serveer met toastjes of heel dun gesneden stokbrood.

Ik heb de wijnazijn en peper en zout niet gebruikt op de komkommerschijfjes maar ik heb ze gewoon gebruikt maar heb het wel in het recept laten staan.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rmdelvoie avatar
rmdelvoie

Doorsturen

Home Recepten