Timbaaltjes van gerookte forel en komkommer
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Dit lekkere recept stond in Boodschappen maar het werd gemaakt met tonijn. Ik had geen tonijn in huis wel gerookte forelfilets en die heb ik hiervoor gebruikt. Ook heb ik minder vet roomkaas gebruikt met bieslook. Het ziet heel mooi uit en smaakt heerlijk en is gemakkelijk te maken.
Ingrediënten 4 personen
1 komkommer1 eetl. wittewijnazijn
zout en versgemalen peper
2 pakjes gerookte forelfilet
100 gr minder vet bieslook roomkaas
2 bosuitjes in ringetjes gesneden of klein bosje verse bieslook
1/2 bosje peterselie
8 kerstomaatjes
beetje citroensap naar smaak
vers gemalen peper of een paar druppels tabasco of snuifje chillipeper
Benodigdheden
Kaasschaaf4 kleine bordjes
Voorbereiding
Was de komkommer goed en snijd beide kanten recht af. Maak met een kaasschaaf lange plakken en leg deze plat op een schaal. Besprenkel de komkommerplakken met de azijn en maal er zout en peper over. Laat dit intrekken.
Bereidingswijze
Prak de forel fijn met de roomkaas. Meng de bosuitjes of bieslook en peterselie erdoor tot een smeuig geheel en breng op smaak met wat citroensap en vers gemalen peper of tabasco of chillipeper.
Maak op het midden van elk bordje een rondje van een komkommerschijf en vul dit met het forelmengsel.
Garneer met een strikje van komkommer en 1 kerstomaatje of 2 halve kerstomaatjes.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Serveer met toastjes of heel dun gesneden stokbrood.
Ik heb de wijnazijn en peper en zout niet gebruikt op de komkommerschijfjes maar ik heb ze gewoon gebruikt maar heb het wel in het recept laten staan.