Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband Met Kersen

Tulband Met Kersen

Door: postman

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-1999

Ingrediënten 4 personen


200 g Honig mix v. fijne cake , 1 pot kersen op sap [ca. 350 g] ,165 g boter, op kamertemp. ,165 g suiker ,3 eieren (m) ,
3 eetlepels kirsch ,eventueel poedersuiker
glazen tulband (inhoud 1,5 l)



Combi-Magnetron

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 :C. Plaats het rooster op de onderste richel in de oven. Beboter de vorm en bestuif deze met bloem. Klop de boter en de suiker tot een luchtige bijna witte massa. Roer de eieren er een voor een door en voeg de kirsch toe. Spatel het cakemeel er luchtig door en strooi vervolgens de kersen in het beslag. Schep dit enkele malen luchtig om. Doe het beslag in de vorm. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Schakel de magnetron in op 90 Watt. Bak de tulband in 30 minuten gaar en goudbruin. Verwijder 5 minuten nadat de tulband uit de oven is genomen de vorm. Laat de tulband op een taartrooster afkoelen. Bestrooi de tulband eventueel, vlak voor het opdienen met poedersuiker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top