Mosterdsaus
- Engels,
- 20-30 min.
Een tijdje terug had ik een mosterdsaus nodig voor een dijtje van het speenvarken. Ik had overal gezocht naar een recept dat niet te sterk overheerste. Een paar recepten had ik op proef gemaakt maar uiteindelijk kwam ik bij deze mosterdsaus terrecht van BBCGOODFOOD.COM maar ik heb hem wat aangepast. In het originele recept lieten zij de sjalottenblokjes en de mosterdkorrels er in, maar ik heb hem gezeefd zodat het romig en zacht werd, als je de sjalotjes eruit neemt heeft het een iets mindere uien smaak. Het takje tijm en de gembersiroop heb ik er zelf aan toegevoegd. Ik vind het een heerlijke saus geworden.
Wat ook heel lekker is om de tijm te vervangen met verse of gedroogde dragon.
Ingrediënten
3 grote sjalotten, in kleine blokjes gesneden30 gr. boter
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel tomatenpuree
2 theelepels Dijon mosterd
2 theelepel graan mosterd
50 ml witte wijn
300 ml runderbouillon, kan van een blokje
1 takje tijm
1 scheut (naar smaak) gembersiroop
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Fruit de gesneden sjalotjes zachtjes in de boter totdat ze zacht zijn maar niet gekleurd, ongeveer 5 minuten.
Doe er de bloem, tomatenpuree bij en roer goed. Nu de beide mosterds erbij, de witte wijn, de tijm en de runderbouillon, roer het goed en laat het zachtjes 20 minuten koken. Nu op smaak maken met de gembersiroop en wat vers gemalen peper en zout. Zeef de saus en dien op met het vlees.
Bron
bbcgoodfood.com
Serveertip
Heel lekker bij gebakken ham, varkenshaasjes of zoals ik vanavond gedaan had n.l. konijnfilet.