Mosterdsaus

  • Engels,
  • 20-30 min.
  • Mosterdsaus

    Mosterdsaus

    Mosterdsaus

Een tijdje terug had ik een mosterdsaus nodig voor een dijtje van het speenvarken. Ik had overal gezocht naar een recept dat niet te sterk overheerste. Een paar recepten had ik op proef gemaakt maar uiteindelijk kwam ik bij deze mosterdsaus terrecht van BBCGOODFOOD.COM maar ik heb hem wat aangepast. In het originele recept lieten zij de sjalottenblokjes en de mosterdkorrels er in, maar ik heb hem gezeefd zodat het romig en zacht werd, als je de sjalotjes eruit neemt heeft het een iets mindere uien smaak. Het takje tijm en de gembersiroop heb ik er zelf aan toegevoegd. Ik vind het een heerlijke saus geworden.
Wat ook heel lekker is om de tijm te vervangen met verse of gedroogde dragon.

Deel dit recept

Ingrediënten
3 grote sjalotten, in kleine blokjes gesneden
30 gr. boter
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel tomatenpuree
2 theelepels Dijon mosterd
2 theelepel graan mosterd
50 ml witte wijn
300 ml runderbouillon, kan van een blokje
1 takje tijm
1 scheut (naar smaak) gembersiroop
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de gesneden sjalotjes zachtjes in de boter totdat ze zacht zijn maar niet gekleurd, ongeveer 5 minuten.
Doe er de bloem, tomatenpuree bij en roer goed. Nu de beide mosterds erbij, de witte wijn, de tijm en de runderbouillon, roer het goed en laat het zachtjes 20 minuten koken. Nu op smaak maken met de gembersiroop en wat vers gemalen peper en zout. Zeef de saus en dien op met het vlees.

Bron

bbcgoodfood.com

Serveertip

Heel lekker bij gebakken ham, varkenshaasjes of zoals ik vanavond gedaan had n.l. konijnfilet.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rmdelvoie avatar
rmdelvoie

Doorsturen

Home Recepten