Rivierkreeft kroketten

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2012
  • Rivierkreeft kroketten

    Rivierkreeft kroketten

    Rivierkreeft kroketten

Heerlijke rivierkreeft kroketten. Normaal wordt dit met garnalen gedaan maar dit is weer eens iets anders en oh zo heerlijk...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de vulling; 1 bakje rivierkreeftjes van 125 of 150 gram 30 gram boter + een beetje extra om in te bakken 30 gram bloem 1 teentje knoflook 2 DL melk een flinke scheut room 1 gelatineblaadje een klein bouillon blokje van maggi of een halve grote voor visbouillon een beetje geraspte Parmezaanse kaas en verse kruiden; tijm, rozemarijn, peterselie en bieslook. (of gedroogde als je geen verse hebt.)
Voor het paneren; twee eieren en een groot bord vol met broodkruimels.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan garde en kleine lasagne schaal

Voorbereiding

Snijd de rivierkreeftjes is kleinere stukjes, week het blaadje gelatine in warm water, snijd eventueel de kruiden en de knoflook. Zet een schaal met de eieren klaar (los kloppen met een scheutje olie)en een bord met flink wat paneermeel.

Bereidingswijze

Smelt het extra beetje boter in de pan en bak kort de knoflook rivierkreeftjes en de kruiden. Leg dit daarna even op een bord. Dan smelt je op zacht vuur de boter, als de boter net gesmolten is doe je de bloem beetje voor beetje erbij en roer je dit goed door elkaar. Je zal zien dat er weinig van overblijft maar dit goed. Blijf even goed doorbakken en doe er vervolgens scheutje voor scheutje de melk bij. Je zal zien dat er een dikke roux overblijft. Doe op het laatste als de melk over is een grote scheut room erbij en daarna de rivierkreeftjes en kruiden mengsel. Laat dan ook het bouillon blokje en het blaadje gelatine er in wegsmelten. Proef even of het qua smaak goed is. Zo niet doe er dan nog wat extra kruiden bij en een beetje peper. Voeg op het laatst wat parmenzaanse kaas erbij voor de lekkere smaak. Dan giet je het in een kleine lasagne schaal zodat het ongeveer 2 CM dik is. Zet het hierna in de koelkast om af te koelen. Hoe langer hoe beter want anders zijn de kroketten moeilijk te draaien.
Zet de frituurpan op 190 graden. Snijd de grootte van de kroketten uit en doe deze in de paneermeel en rol er een kroket van. Doe deze erna in de losgeklopte ei en dan weer in de paneermeel. Het zullen bij een normaal kroket formaat ongeveer 8 zijn. Als ze klaar zijn doe je ze per 4 in de frituurpan. Ongeveer 3 minuten totdat ze mooi goud-bruin zijn.

Serveertip

Met stokbrood salade en een heerlijk wijntje :-)

Laatste reacties

bazup avatar
bazup 04-01-2013

Met kerst heb ik deze kroketjes gemaakt als garnering bij een salade. Iedereen vond de gevulde kroketjes lekker! Dit is zeker een aanrader om nog eens te maken. Het paneren is effe lastig, maar als je de techniek eenmaal door hebt moet het wel lukken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten