stoofpotje texels bockbier en dadels met varkenshaas

  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gr zilvervliesrijst
2 varkenshaasjes
2 uien
1 winterwortel
1 prei
6-10 dadels,gedroogd
1 teentje knoflook
+/- 200 ml bockbier
runderbouillonblokjes
olijfolie,laurier.witte balsamicoazijn,(gedroogde) tijm,roomboter en peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

bereid 200 ml runderbouillon van blokjes en kook water voor de rijst.
snijd het varkensvlees in reepjes en bestrooi met peper en zout.snipper de uien, snijd de wortel in plakjes,prei in ringetjes en snijd de dadels in kleinere stukjes.

Bereidingswijze

kook de rijst , fruit de ui samen met de knoflook . Voeg vervolgens de groente en de kruiden toe en laat 1 minuutje koken .Voeg hierna het bier en de bouillon toe en laat half uurtje stoven. Als het bijna klaar is , bak je het vlees in een koekenpan met een beetje olie, Rijst afgieten en even laten stomen met een deksel op de pan.

Bron

freshbox

Serveertip

serveer alles samen op 2 borden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

milliekokkie avatar
milliekokkie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten