Romig gevulde kipfilet in een bladerdeegjasje
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-11-2012
Dit is een van mijn persoonlijke favoriete kipgerechten uit de oven. Lekker knapperig van buiten en zacht en romig van binnen!
Ingrediënten 4 personen
2 eieren (losgeklopt)4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 kipfilets (schoongemaakt)
100 gr roomkaas met kruiden en knoflook
2 el bieslook (fijngesneden)
1 sjalotje (heel fijn gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
(versgemalen) peper en zout
Benodigdheden
Deegroller, (ingevette) bakplaat, mengkom, kwastjeVoorbereiding
Rol de bladerdeegplakjes iets groter uit zodat de kip er op past of snij de kip iets bij, de afsnijdsels kan je altijd in een bouillon doen. Roer de roomkaas met de bieslook, sjalot en knoflook goed door elkaar.
Bereidingswijze
Snij de kipfilets aan de dikste kant diep in zodat er een holte ontstaat. Verdeel over de holtes de roomkaasvulling en vouw de kip weer dicht. Kruid ze met peper en zout. Leg de kipfilets op het midden van de bladerdeegplakjes en bestrijk de randjes met het ei. Vouw het deeg goed dicht rondom de kip en leg ze met de vouwnaad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk het deeg rondom met de rest van het ei en zet de bakplaat dan 25 minuten in het midden van de oven. Bak tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en smullen maar!
Bron
Allerhande, maar aangepast
Serveertip
Lekker bij gebakken aardappels of rijst en spercieboontjes of spinazie!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties