Ananascompote met dragonsiroop, sambuca ijs en kokosschuim

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de kokosschuim:
* 1 blaadje gelatine
* 0.5 lit kokosmelk
* enkele druppels citroensap
* 25 gr suiker
Voor het sambuca ijs:
* 0.5 lit melk
* 150 gr suiker
* 1 dl room
* 100 gr eigeel
* 0.5 dl sambuca
Voor de ananascompote:
* 0.5 ananas in kleine blokjes (geschild)
* 1 vanillestokje
* 150 gr suiker
Voor de dragon siroop:
* 1 dl water
* 300 gr suiker
* 50 gr dragon
voor de garnering:
* 4 kletskoppen
* enkele stukjes verse ananas
* 4 vanillestokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voor de kokosschuim: Week de gelatine in koud water. Doe de kokosmelk, het citroensap en de suiker in een pan verwarm op matig vuur. Knijp de gelatine goed uit en roer door het kokosmengsel. Doe warm een een kidde en zet ten minste 6 uur in koelkast als je geen kidde hebt 6 uur in koelkast en daarna opschuimen met een staafmixer.
Voor het ijs:
Doe de melk, suiker en room in een pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk het mengsel al roerend over het eigeel. Zet terug op het vuur en verwarm tot het mengsel licht gebonden is. Zet 30 min in koelkast tot het koud is en doe het samen met de sambuca in een ijsmachine. Draai er ijs van en bewaar tot gebruik in de vriezer.
De compote:
Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe met de suiker en de blokjes ananas in een pan. Breng het aan de kook en zet het vuur uit.

Bereidingswijze

Voor de dragon siroop:
Doe het water met de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat op hoog vuur even doorkoken (tot vloeistof helder is. Blancheer intussen de dragon enkele sec en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken, roer door het suikerwater en pureer het met een staafmixer.

Bron

onbekend

Serveertip

Schik de compote en het ijs op de borden, sprenkel hierbij de dragonsiroop. Garneer naar eigen inzicht met schuim ,kletskoppen ananas envanillestokjes

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 21-11-2012

Hik hik... wel een interessant recept..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten