Ovenschotel van wintergroenten

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2012

Romige wintergroentjes in de oven met een knapperig kaaskorstje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschotel, oven

Voorbereiding


  • Pel en snipper de ajuinen en de lookteentje fijn
  • Verwijder de schil van de overige groenten
  • Snij de pompoen en de knolselder in stukken van ca. 2cm²
  • Snij de aardappelen in kleine stukjes van ca 1 cm²

Bereidingswijze


  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Doe alle groentjes in een ruime ovenschotel
  • Doe er flink wat olijfolie over heen en roer alles goed door elkaar
  • Doe de kruiden erbij
  • Schenk een bodempje water over de groenten
  • Zet de groenten ongeveer 50 minuten in de oven. Roer af en toe om.
  • Als de groenten bijna gaar zijn, kruid je af en doe je er de room bij en strooi je er de kaas overheen
  • Nog vijf minuten voor het korstje en klaar!

Serveertip

Ik heb het vandaag als hoofdgerecht gegeten met wat brood, maar ik denk dat lamskoteletjes er ook heel lekker bij zouden zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten