Kahb gasal(gazellehoorntjes)

  • Arabisch, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2012
  • Kahb gasal(gazellehoorntjes)

    Kahb gasal(gazellehoorntjes)

    Kahb gasal(gazellehoorntjes)

lekkere zoete koekjes gevuld met amandelvulling

Deel dit recept

Ingrediënten
½ kg gezeefde bloem

100 gram gesmolten boter

2 eetlepels olijfolie

1 kopje suiker

1 mespunt zout





voor de vulling:



½ kilo geroosterde gepelde amandelen

2 kopjes oranjebloesemwater

1 kopje suiker

1 tl kaneelpoeder

poedersuiker voor de garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 7062,08 kcal
Koolhydraten 698,66 g
Eiwitten 172,28 g
Vetten 385,66 g
Benodigdheden
kneedkom
deegroller
keukenmachine

Voorbereiding

Doe alle ingredienten voor het deeg bij elkaar en kneed er een soepel deeg van.Voorzichtig met het water,steeds kleine beetjes toevoegen tot het genoeg is.Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten.

Bereidingswijze

Voor de vulling alle ingredienten in de keukenmachine mengen tot een egale massa.De keukenmachine niet te lang laten draaien om te voorkomen dat de olie uit de amandelen er een kleverige brij van maakt.rol dan het deeg uit en steek er cirkels uit met een diameter van 15 cm.Vorm "worstjes"van de vulling ,leg op elke cirkel een worstje en vouw het deeg dicht.Plak het een beetje vast met wat water.Geef het deeg een knik zodat het de vorm van een maancikkel krijgt.Bak de hoorntjes kort in een oven van 220 graden.De onderkant mag goudgeel worden , de bovenkant moet blank blijven.Bestrooi dan de hoorntje rijkelijk met poedersuiker.

Bron

marokkaans-arabisch koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten