chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)
- Arabisch, Banket
- 30-60 min.
heerlijke zoete honingkoekjes.
lekker als tussendoortje of bij de koffie of thee
Ingrediënten
1 kilo bloem240 gram margarine
1 snufje fijngestampte arabische gom
1 theeglas azijn
1 theeglas olie
1 theeglas mazhar(oranjebloesemwater)
2 eieren
2 lepels gemalen sesamzaadjes
50 gram gist
½ theelepel kaneel
½ theelepel zafraan
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 7998,70 kcal |
Koolhydraten | 733,56 g |
Eiwitten | 167,71 g |
Vetten | 473,86 g |
Benodigdheden
kneedkom
diepe pan of frituur
deegwiel of mes
Voorbereiding
De margarine smelten ,niet te heet.De gist oplossen in de margarine.Daarna de rest van de ingredienten toevoegen en heel goed kneden.Het deeg bedekt met een doek laten staan voor een uur.
Bereidingswijze
Dan het deeg dun uitrollen en er met een deegwieltje vierkanten van snijden.Dan in elk vierkant verticale sneden maken(ong 4 a 5 sneden),maar zo dat alles nog aan elkaar vast zit.Dan pak je een vierkantje op en vlecht je de strengen een beetje door elkaar,zodat het vorm krijgt,soort bloem vorm.Zorg dat het luchtig blijft en geen klomp deeg word.
De chebakia nu frituren tot ze goudgeel zijn.
Zodra de chebakia gefrituurd is,dompel je het in een pan met warme honing.(De honing moet niet te heet zijn ,want dan worden de chebakia taai)en een tijd laten zitten zodat het veel honing opneemt.Dan gelijk als ze uit de honing komen sesamzaadjes erover strooien.
je kunt het in een afgesloten bakje zo`n 2 dagen bewaren.
Serveertip
lekker met neh neh (mint thee)