1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)

chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)

  • Arabisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2012

Ingrediënten


1 kilo bloem

240 gram margarine

1 snufje fijngestampte arabische gom

1 theeglas azijn

1 theeglas olie

1 theeglas mazhar(oranjebloesemwater)

2 eieren

2 lepels gemalen sesamzaadjes

50 gram gist

½ theelepel kaneel

½ theelepel zafraan


Verder heb je nodig


Kneedkom
diepe pan of frituur
deegwiel of mes


chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)
chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)
chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)
chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)
chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)
chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)

Heerlijke zoete honingkoekjes.
lekker als tussendoortje of bij de koffie of thee

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De margarine smelten ,niet te heet.De gist oplossen in de margarine.Daarna de rest van de ingredienten toevoegen en heel goed kneden.Het deeg bedekt met een doek laten staan voor een uur.

Bereidingswijze

Dan het deeg dun uitrollen en er met een deegwieltje vierkanten van snijden.Dan in elk vierkant verticale sneden maken(ong 4 a 5 sneden),maar zo dat alles nog aan elkaar vast zit.Dan pak je een vierkantje op en vlecht je de strengen een beetje door elkaar,zodat het vorm krijgt,soort bloem vorm.Zorg dat het luchtig blijft en geen klomp deeg word.

De chebakia nu frituren tot ze goudgeel zijn.

Zodra de chebakia gefrituurd is,dompel je het in een pan met warme honing.(De honing moet niet te heet zijn ,want dan worden de chebakia taai)en een tijd laten zitten zodat het veel honing opneemt.Dan gelijk als ze uit de honing komen sesamzaadjes erover strooien.

je kunt het in een afgesloten bakje zo`n 2 dagen bewaren.

Serveertip

Lekker met neh neh (mint thee)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Romanya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Romanya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top