Eendenborstfilet met rode biet
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-11-2012
Voorbereiding
Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Blancheer deze in 10-15 min in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn.
Bereidingswijze
Verwarm de boter op een matig vuur in een koekenpan. Breng de filets op smaak en bak ze in ongeveer 10 min rose eerst op de velzijde en keer halverwege de bereidingstijd.
Doe voor de saus de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karameliseren. Schenk de port erbij en flambeer het mengsel. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit voeg het stokje, het merg en de fond toe. Laat dit tot de helft inkoken en verwijder het stokje.
Doe voor de siroop de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karameliseren. Schenk het bietensap erbij en laat het inkoken tot stroopdikte.
Bron
onbekend
Serveertip
Trancheer de eendenborst en verdeel over de borden. Bestrooi met de bietenblokjes en besprenkel met de siroop serveer de saus er los bij
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties