Rijst met pittige mango-kokosnoot saus met gehaktballen

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een zoete saus die wordt gebroken door de pittige sambal en de kruiden in het gehakt. Een bijzonder gerecht geschikt als familiediner (of gezellig met zijn tweetjes) met ingredienten die je niet snel zou gebruiken, maar die erg lekker en gezond zijn. Kan ook makkelijk zonder sambal als je niet goed tegen pittig kan, sowieso kun je zoveel of weinig toevoegen als je wilt.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 4 bosuitjes in ringen van een cm of 2 breed
- 500 gr. half om half gehakt
- 1 ei
- paneermeel (genoeg voor het gehakt)
- gehakt kruiden
- 2 rode uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 200 ml. kokosmelk
- 1 grote mango
- rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender of staafmixer.

Voorbereiding

Snij de uitjes klein, de bosui in ringen van 1 a 2 cm. en pers de teentjes knoflook of gebruik twee kleine theelepels kant en klare knoflook. Doe het ei bij het gehakt en bedek het geheel met wat paneermeel. Kneed alles goed door elkaar en rol kleine balletjes van 3 a 4 cm. doorsnee. 
Haal de schil van de mango en stop het in stukken in de blender (of pureer het goed met een vork/staafmixer), mix tot het een mooie puree is.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Bak de balletjes in wat bakboter (olie wordt te vet als het gaat mengen met het vocht van het gehakt) om en om tot ze mooi bruin zijn (ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn!). Doe er vervolgens de uitjes, knoflook en sambal bij en fruit dit alles. Doe hier vervolgens de mangopuree, kokosmelk en de bosuitjes bij. Laat nog een tijdje sudderen totdat alles warm is en de gehakt balletjes gaar zijn gekookt (als je vlees niet volledig gaar bakt, maar meekookt met de saus, wordt het van binnen heerlijk mals en voorkom je droog vlees, dit geldt ook voor bijvoorbeeld kip of gehakt in spaghettisaus). Serveer met de rijst. 

Bron

`Kook ook gemak` kookboek

Serveertip

Voeg naar smaak nog wat meer sambal, peper en zout toe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Susankate1 avatar
Susankate1

Doorsturen

Home Recepten