Chilischotel met tortillakorst
- Mexicaans, Ovenschotel
- 60-120 min.
Pittige ovenschotel met o.a. gehakt, witte bonen en een tortillakorst.
Ingrediënten 6 personen
1 (oud) broodje3 uien
500 gr half-om-half gehakt
1 ei
zout en peper
paprikapoeder
3 paprika`s (bij groen, geel en rood)
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 blikken witte bonen in tomaten saus (425 ml)
2 el en een beetje olie
suiker
1-2 el tomatenpuree
1 blik tomaten
75 gr tortillachips
75 gr Goudse kaas
Benodigdheden
OvenschaalOven
Voorbereiding
Laat het broodje weken in water en knijp het uit.
Pel en snipper de uien.
Kneed het ei, het uitgeknepen brood, 1/3 van de uien, wat zout, peper en paprikapoeder door het gehakt. Vorm kleine balletjes.
Maak de paprika`s schoon en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de knoflook.
snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten. Was de peper en snijd hem fijn.
Bereidingswijze
Bak de gehaktballetjes in 2 el olie rondom aan gedurende ca. 6 min. Neem de balletjes uit de pan. Fruit de rest van de uien, de knoflook, de paprika en de peper in het braadvet. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de tomaten uit blik samen met het sap toe en maak ze wat kleiner.
Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en laat het geheel ca. 5 min. zachtjes koken.
Breng op smaak.
Roer de gehakt balletjes er doorheen.
Doe alles in een grote ingevette ovenschaal.
Verdeel de tortillachips er over heen.
Rasp de kaas en strooi over de schotel.
Bak de chilischotel 20-25 min. in een voorverwarmde oven (electrisch: 200 gr C / hete lucht: 175 gr C / gas: stand 3).
Bron
Koken en Genieten - Aangepast naar eigen smaak.