Paia du midi (brood met courgette, kaas, spek & ui)

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2012

een lekkere hartige brood voor bij een gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
75g ontbijtspek
1 eetlepel olie
200g zelfrijzend bakmeel
1 courgette
2 theelepels tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm
ca. 100g geraspte jong belegen kaas
1 ei
3 eetlepels melk
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, rasp, weegschaal, pan, houten lepel, eetlepel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de gesnipperde ui met het in reepjes gesneden spek in olie zachtjes fruiten tot de ui glazig is, schep uit de pan op een bordje en laat afkoelen. Doe het bakmeel in een kom. Rasp de courgette met de schil grof, hak de tijm en rasp de kaas. klop het ei los met de melk.

Bereidingswijze

Schep de courgette, tijm, de gefruite ui met het spek en de kaas door het bloem mengsel. voeg de eimengsel toe en roer met een houten lepel tot een samenhangend geheel. Schep het brood in de vorm van een afgeplatte bol op een met bakpapier beklede bakplaat. bak het brood in ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Bron

van een collega van mij gekregen

Serveertip

met een gemengde salade is dit een zomerse maaltijd voor 3 tot 4 personen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten