Paia du midi (brood met courgette, kaas, spek & ui)
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-11-2012
een lekkere hartige brood voor bij een gerecht
Ingrediënten 4 personen
1 ui75g ontbijtspek
1 eetlepel olie
200g zelfrijzend bakmeel
1 courgette
2 theelepels tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm
ca. 100g geraspte jong belegen kaas
1 ei
3 eetlepels melk
zout en versgemalen peper
Benodigdheden
oven, rasp, weegschaal, pan, houten lepel, eetlepelVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de gesnipperde ui met het in reepjes gesneden spek in olie zachtjes fruiten tot de ui glazig is, schep uit de pan op een bordje en laat afkoelen. Doe het bakmeel in een kom. Rasp de courgette met de schil grof, hak de tijm en rasp de kaas. klop het ei los met de melk.
Bereidingswijze
Schep de courgette, tijm, de gefruite ui met het spek en de kaas door het bloem mengsel. voeg de eimengsel toe en roer met een houten lepel tot een samenhangend geheel. Schep het brood in de vorm van een afgeplatte bol op een met bakpapier beklede bakplaat. bak het brood in ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Bron
van een collega van mij gekregen
Serveertip
met een gemengde salade is dit een zomerse maaltijd voor 3 tot 4 personen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties