Moorse Kip met sherry en pijnboompitten
- Spaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
4 Kippenbouten (1 kg)2 e.l. olie
2 grote uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 e.l. pijnboompitten
200 gr gedroogde pruimen, zonder pit, gehalveerd
2 e.l. bloem
100 ml balsamico azijn
200 ml sherry (medium dry of dry)
250 ml gevogelte fond (evt kippenbouillon van tablet)
2 kaneelstokjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 835,11 kcal |
Koolhydraten | 41,70 g |
Eiwitten | 76,42 g |
Vetten | 31,79 g |
Voorbereiding
Snijd de kippenbouten op gewicht door zodat je drumsticks en dijen hebt.
Bereidingswijze
Bestrooi de kipdelen met peper en zout en bak ze in delen rondom bruin in de hete olie in een ruime braadpan.
Haal ze uit de pan, zet het vuur lager en voeg aan het braadvocht de uien en knoflook toe. Bak ze op matig vuur tot ze zacht zijn in 5-7 minuten.
Voeg de pijnboompitten en pruimen toe en bak ze een minuut mee.
Roer de bloem er goed doorheen, zodat het goed mengt en bak ook een minuut mee.
Blus af met balsamico azijn en met sherry en fond.
Roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaat.
Leg de kip en kaneelstokken terug in de pan en breng tegen de kook aan.
Zet de deksel op de pan en laat het gerecht in ruim 1 uur gaarstoven op een lage stand.
Bron
Lens en Herli, november 2012 (delicious)