Moorse Kip met sherry en pijnboompitten

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Kippenbouten (1 kg)
2 e.l. olie
2 grote uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 e.l. pijnboompitten
200 gr gedroogde pruimen, zonder pit, gehalveerd
2 e.l. bloem
100 ml balsamico azijn
200 ml sherry (medium dry of dry)
250 ml gevogelte fond (evt kippenbouillon van tablet)
2 kaneelstokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 835,11 kcal
Koolhydraten 41,70 g
Eiwitten 76,42 g
Vetten 31,79 g

Voorbereiding

Snijd de kippenbouten op gewicht door zodat je drumsticks en dijen hebt.

Bereidingswijze

Bestrooi de kipdelen met peper en zout en bak ze in delen rondom bruin in de hete olie in een ruime braadpan.
Haal ze uit de pan, zet het vuur lager en voeg aan het braadvocht de uien en knoflook toe. Bak ze op matig vuur tot ze zacht zijn in 5-7 minuten.
Voeg de pijnboompitten en pruimen toe en bak ze een minuut mee.
Roer de bloem er goed doorheen, zodat het goed mengt en bak ook een minuut mee.
Blus af met balsamico azijn en met sherry en fond.
Roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaat.
Leg de kip en kaneelstokken terug in de pan en breng tegen de kook aan.
Zet de deksel op de pan en laat het gerecht in ruim 1 uur gaarstoven op een lage stand.

Bron

Lens en Herli, november 2012 (delicious)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Lilian29 avatar
Lilian29

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten