1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Rendangpasteitjes

Rendangpasteitjes

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2012

Ingrediënten 4 personen


500 g magere runderlappen of Bavette
1 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
1 zakje boemboe rendang vlees
1 pakje kokosmelk (200ml)
8 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei


Verder heb je nodig


Bakpapier


In deze spannende driehoekjes zit kruidig vlees met zoete kokosmelk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. Voeg het vlees, 100ml water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur stoven totdat het vlees lekker gaar is (kan 3uur zijn, af en toe even proeven).

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een 1/2 cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei.
Dek de pasteitjes af met de overige plakjes. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak ca. 25 min. in de oven.

Bron

Allerhande 11-2012



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elmoos_hapje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elmoos_hapje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top