Tartaar van vers gerookte tonijn
- Voorgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 4 personen
350g tonijn, 6 el olijfolie, 2 rijpe avocado, 1 venkel, peper, 2 citroenen, 3 witte uien, tabasco, radijsjes, zoutBenodigdheden
Rookoven, keukenmachine, huishoudfolie
Voorbereiding
Steek de rookoven aan en leg de (2cm) dikke plakken tonijn erop. Laat ongeveer 10 minuten roken. Snijd de tonijn daarns in kleine blokjes. Maak een dressing van het sap van 1 citroen en de olijfolie en sprenkel dit over de tonijn. Zet minimaal 2 uur in de koelkast
Bereidingswijze
Snijd de uien in grove stukken. Maak de avocado schoon en doe ze samen in een keukenmachine. Schenk het sap van een citroen erbij. Pureer en breng op smaak met zout, peper en tabasco. Dek af met huishoudfolie, druk die op de guacemole. Rasp de venkel, was de radijsjes en snijd deze in dunne plakjes. Leg op de schaaltjes wat geraspte venkel. Daarop een quenellr van tonijn, een quenelle van guacemole en garneer met plakjes radijs
Bron
Kookclub