kwark-citroentaart
- Tussendoortje
- 0-10 min.
Dit is een lekker recept dat ik vond toen ik op zoek was naar een kwark citroencake
Voorbereiding
Eerst maak je het deeg, dat daarna 30 minuten in de koelkast moet liggen voor de taart afgemaakt kan worden. Hou hier rekening mee bij de bereidingstijd.
Bereidingswijze
Mix de boter en de suiker in een beslagkom. Hierbij doe je de citroenrasp. Voeg het ei toe en mix goed door. Doe de bloem en bakpoeder door elkaar en zeef dit bij het boter-suiker mengsel. Kneed het deeg met je handen. Het wordt een glad en plakkerig deeg. Verdeel het in 2 gelijke stukken, verpak elke helft in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
Tegen het einde van deze tijd kan je verder, door de oven alvast voor de verwarmen op 180 graden. Vet de springvorm (20 cm) in met boter en bestuif met bloem.
Klop de kwark, vanille extract, suiker en citroenrasp door elkaar.
Rol een helft van het deeg uit tot een cirkel op een met bloem bestoven oppervlak. De bloem is belangrijk, anders plakt het deeg te veel. Maak de eerste cirkel net iets groter dan de springvorm. Deze cirkel gaat op de bodem van de springvorm, zodat je een klein opstaand randje krijgt. Schep het kwarkmengsel erop. Rol nu ook het tweede portie deeg uit en leg dit als een dichte deksel bovenop de vulling. Druk de randjes aan de zijkant zacht aan. Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen. Klop de slagroom lobbig en bestuif de taart royaal met poedersuiker. Serveer met de geklopte room.
Bron
http://www.hyves.nl/blog/nieuwste/blog/51365923/You_re_the_best_Kwark_citroentaart_Engeleneiland/Gsy