kwark-citroentaart

  • Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • kwark-citroentaart

    Kwark-citroentaart

    Kwark-citroentaart

Dit is een lekker recept dat ik vond toen ik op zoek was naar een kwark citroencake

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor het deeg:
125 gr ongezouten boter
125 gr kristalsuiker
1 ei
185 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 el citroenrasp
voor de vulling:
250 gram naturel kwark
60 gr suiker
1 el citroenrasp
1 tl vanille extract
slagroom en poedersuiker voor erbij
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eerst maak je het deeg, dat daarna 30 minuten in de koelkast moet liggen voor de taart afgemaakt kan worden. Hou hier rekening mee bij de bereidingstijd.

Bereidingswijze

Mix de boter en de suiker in een beslagkom. Hierbij doe je de citroenrasp. Voeg het ei toe en mix goed door. Doe de bloem en bakpoeder door elkaar en zeef dit bij het boter-suiker mengsel. Kneed het deeg met je handen. Het wordt een glad en plakkerig deeg. Verdeel het in 2 gelijke stukken, verpak elke helft in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
Tegen het einde van deze tijd kan je verder, door de oven alvast voor de verwarmen op 180 graden. Vet de springvorm (20 cm) in met boter en bestuif met bloem.
Klop de kwark, vanille extract, suiker en citroenrasp door elkaar.
Rol een helft van het deeg uit tot een cirkel op een met bloem bestoven oppervlak. De bloem is belangrijk, anders plakt het deeg te veel. Maak de eerste cirkel net iets groter dan de springvorm. Deze cirkel gaat op de bodem van de springvorm, zodat je een klein opstaand randje krijgt. Schep het kwarkmengsel erop. Rol nu ook het tweede portie deeg uit en leg dit als een dichte deksel bovenop de vulling. Druk de randjes aan de zijkant zacht aan. Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen. Klop de slagroom lobbig en bestuif de taart royaal met poedersuiker. Serveer met de geklopte room.

Bron

http://www.hyves.nl/blog/nieuwste/blog/51365923/You_re_the_best_Kwark_citroentaart_Engeleneiland/Gsy

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jnsilvius avatar
jnsilvius

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten