Rollade met bacon en ui
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 18-11-2012
Ingrediënten 4 personen
1 varkensrollade (ca 1 kg)2 eetl. grove mosterd
8 plakken bacon
3 eetl. olijfolie
2 rode uien, in parten
150 ml port
500 ml vleesbouillon
500 gr winterwortel, geschrapt en in dikke plakken
500 gr prei, in stukken van 5-7 cm
Benodigdheden
houten prikkersOvenvaste braadpan of braadslede
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden C. Dep het vlees eventueel doorg. Bestrijk het met mosterd. Beleg de rollade met plakken bacon en steek deze even vast met prikkers.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak de ollade op een hoge stand even aan. Voeg de uien toe en bak deze kort mee. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Zet de pan afgedekt 1 uur en 15 minuten in de oven. Voeg dan 30 minuten de wortel en prei toe. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bacon van de rollade af en leg deze even apart. Verwijder het net van de rollade, snijd de rollade in plakken en serveer deze met de bacon en de groenten.
Bron
Boodschappen, november 2012
Serveertip
Lekker met aardappelpuree
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties