Broccoli-Orechiette

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125g Parmezaanse kaas, 1 grote stronk broccoli, 200g paarse spruitbroccoli, 1 blikje van 30g ansjovis, 1 volle eetlepel kappertjes, 1 kleine gedroogde spaanse peper, 3 tenen knoflook, een paar takjes tijm, 200g gedroogde orechiette, olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepe steelpan, koekenpan, keukenmachine, kom

Voorbereiding

Snijd de korst van de parmezaanse kaas en houd die apart. Rasp het stuk kaas in de keukenmachine en doe de kaas in een kom. Snijd de roosjes van de stronk broccoli los. Snijd de roosjes van de paarse spruitblroccoli los en snijd het malse deel van de deeltjes in stukjes. Doe alle stukjes broccoli bij elkaar in een kom. Kook alvast wat water.

Bereidingswijze

Zet het standaardmes in de keukenmachine. Snijd de steel van de broccoli doormidden en doe de stukken ansjovis, inclusief olie en de uitgelkte kappertjes in de keukenmachine. Kruimel er het gedroogde Spaanse pepertje erbij. Pel de tenen knoflook , doe ze ook in de keukenmachine en hak alles pulserend tot een fijne puree. Giet het kokende water in een grote, diepe steelpan en zet hem op hoog vuur. Doe ongeveer 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en schep er de broccolipuree bij. Roer even en snipper er de blaadjes tijm over: gooi de stugge steeltjes weg. Giet een wijnglas water in de pan en doe er de afgesneden korst van de parmezaanse kaas bij. Roer alles goed door elkaar en draai het vuur iets hoger. Houd het mengels goed in de gaten en roer geregeld. Breng nog een halve ketel water aan de kook. Doe de orecchiette met een snufje zout in de pan kokend water, leg de deksel er iets scheef op en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de pasta door en giet er als modig nog wa water bij bij. Doe a 5 minuten alle roosjes en de gehakte stukjes steel van de paarse spruitbroccoli bij de pasta en giet er nog een scheut water bij. Laat de pasta en broccoli in een vergiet uitlekken houd een beetje kookwater apart en doe ze bij de puree in de koekenpan. Haal de korst van de parmezaanse kaas uit de pan en gooi het weg. Doe er 1 of 2 flinke handen geraspte parmezaanse kaas bij en 1 of 2 flinke lepels kookvocht bij. Roer alles voorzichtig, maar wel snel door elkaar tot je een mooie, soepele, glanzende pasta hebt. Besprenkel de pasta met olijfolie en strooi er basilicumblaadjes over.

Bron

Jamie in 30 minuten

Serveertip

Lekker met `courgette salade` en/of `salade van prociutto en meloen`

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Kimmie06 avatar
Kimmie06

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten